Banner

AFC föll mot Elfsborg – trots drömstart

Publicerad 2017-10-21 19:22
102217pk 001 kopia
Chidi Omeje deppar efter matchen. Foto: Per Karlsson.
Det skall till ett smärre mirakel nu om AFC Eskilstuna ska knipa kvalplatsen. Trots drömstart i lördagens hemmamatch mot IF Elfsborg förlorade AFC med 2-3 inför 2177 åskådare på Tunavallen. "De tog tillvara på sina målchanser", säger Chidi Omeje.

AFC Eskilstuna var mer eller mindre tvunget att besegra tabelltian IF Elfsborg på hemmaplan på lördagseftermiddagen för att fortfarande ha en teoretisk chans att knipa kvalplatsen.

Och efter Ferid Alis tidiga 1-0-mål i den andra minuten såg det bra.

Men gästernas Issam Jebali ville annat.

I den 26:e matchminuten kvitterade mittfältaren till 1-1. Jebali tog ned bollen inne i straffområdet efter en högerhörna och skickade på ett hårt skott, som letade sig in nere vid Alireza Haghighis högra stolpe.

Efter en dryg timmes spel drog AFC på sig en frispark strax utanför straffområdet. Fram stegade Jebali och skruvade in 2-1. Otagbart för Haghighi i AFC-målet.

Chidi Omeje kvitterade visserligen till 2-2 i den 70:e minuten med ett mäktigt skott utanför straffområdet, men i anfallet efter satte Viktor Prodell dit 2-3, som också blev segermålet.

Efter matchen var det en besviken Chidi Omeje:

- Det var en jättetuff match. Vi spelade bra, men vi gav dom för bra målchanser, som de tog till vara på, säger anfallaren.

Vad säger du om ditt mål?

– Vad skall man säga? Det var väl okej.

Två omgångar återstår nu av allsvenskan.

Upp till Jönköpings Södra på kvalplatsen är det fortsatt sex poäng – men med skillnaden att J-södra har en match mindre spelad.

Det räcker alltså med en poäng för Jönköpingslaget i deras match mot Kalmar FF i Smålandsderbyt på måndag för att avståndet skall bli ointagliga sju poäng.

###

Så startade AFC:
Alireza Haghighi – Andrew Fox, Taye Taiwo, Alexander Michel, Ludvig Öhman-Silwerfeldt (k), Daniel Björnquist - Farshad Noor, Abdul Razak, Sharif Mukhammad - Ferid Ali, Chidi Omeje

Bänken:
Tim Erlandsson, Robert Åstedt, Omar Eddahri, Thomas Piermayr, Jernade Meade, Sasa Matic, Simon Alexandersson.

Byten:
55) Farshad Noor ut - Omar Eddahri in
67) Andrew Fox ut - Sasa Matic in
75) Taye Taiwo ut - Jernade Meade

AFC Eskilstuna - IF Elfsborg 2-3 (1-1)
1-0 (2) Ferid Ali (Chidi Omeje)
1-1 (26) Issam Jebali
1-2 (59) Issam Jebali
2-2 (70) Chidi Omeje
2-3 (71) Viktor Prodell
Bollinnehav: 36-64%
Avslut: 10-12
Domare: Mohammed Al-Hakim, Västerås
Publik: 2177, Tunavallen

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub