SHL
Victor Olofsson avgjorde sent mot Skellefteå i Scandinavium, igen.

Vilken eftermiddag och förkväll det blev i ett fullsatt Scandinavium (12 044). Niklas Anderssons tröjhissning var pampig, snudd på magisk. Och den efterföljande hockeymatchen den bästa som spelats i Göteborg den här säsongen.

Två lag, Frölunda och Skellefteå, som ville och kunde mycket, elektriskt inramat av en entusiastisk publik.
Fart, aggressivitet och heta känslor redan från nedsläpp, men inga mål i en sevärd första period.
Det gjorde inte så mycket. Redan efter 13 sekunder av andra akten pricksköt Rasmus Dahlin in 1-0 från blå och lite drygt sex minuter senare tryckte John Nyberg in tvåan fint framspelad av Simon Hjalmarsson.
"Vi hade lägen att sätta trean också och skaffa oss lite större marginal", säger Frölundas tränare Roger Rönnberg som fick se Skellefteå reducera i andra (Joakim Lindström) och kvittera i början av tredje (Henrik Hetta).
Och trots ett fem mot tre-läge för gästerna i slutet av den tredje gick matchen till förlängning, som Victor Olofsson (förstås) avgjorde med bara 25 sekunder kvar på klockan.
"Skönt, vi är nöjda med två poäng", säger Lias Andersson efter en speciell match, på många sätt:
"Det kom fram gamla minnen när filmen från pappas karriär visades. Det var mycket på samma gång och svårt att hålla tillbaka tårarna".
Roger Rönnberg betraktade också tröjhissningen och matchen som en helhet: "Det var en stor kväll, och känslosam, och det är skönt att vi vinner för Niklas skull".

Redan på tisdag är Frölunda Indians tillbaka i Scandinavium, Brynäs 19.00 – biljetter till matchen går att köpa via den här länken.