Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: HIF ger upp allsvenskan: "Men vi kommer tillbaka"

Superettan

Helsingborgs IF kommer inte ta sig upp till allsvenskan i år.
Det medger lagkaptenen Peter Larsson efter poängtappet mot Degerfors under lördagen.
- Vi tog inte sista chansen, säger Larsson till C More.

Foto: Bildbyrån

Förra året ramlade Helsingborgs IF ur allsvenskan, efter kval mot Halmstad. Inför den här säsongen tog P-O Ljung över som ny huvudtränare på och han har varit tydlig med att målet för HIF har varit att ta sig upp till allsvenskan redan i år igen.

Men drömmen om allsvenskan 2018 har nu gått i kras för HIF. Under lördagen kryssade Helsingborg mot Degerfors (1-1) efter ett sent mål av Bradley Ralani. Nu har skåningarna fem poäng upp till Trelleborg på den positiva kvalplatsen, med två matcher kvar att spela. Dessutom återstår tre matcher för TFF.

- Det känns tungt, det här var väl sista chansen som vi inte tog. Men det är inte i dag vi förlorade, det är innan vi har gjort det, säger lagkaptenen Peter Larsson till C More.

Annons

Larsson ser det som mer eller mindre omöjligt att nå kvalplatsen.

- Det ska mycket till. Det får jag nog vara ärlig att säga. Vi har haft chanser, men inte tagit dem. Vi har inte varit tillräckligt bra.

Mittbacken resonerar på följande sätt om HIF:s situation:

- Det tar tid att bygga upp något nytt. Vi har tjatat om tålamod till fansen och de får höra det igen och igen och igen. Jag förstår att det är frustrerande, men det är tuffare än vad man kan tro att gå upp direkt. Jag hoppas att det blir jättebra på sikt, men det gäller att vi gör det tillsammans. HIF kommer att komma tillbaka, men just nu är det inte speciellt kul.

Sargon Abraham gjorde Degerfors mål, i den 59:e minuten. Efter matchen är han besviken över att HIF fick kvittera sent.

- Det känns väldigt surt. Vi hade kontroll, men de fick lyfta några bollar, säger Abraham till C More.

Annons

När Degerfors gjorde sitt 1-0-mål ville HIF-spelare få det till hands på Abraham när han tryckte in bollen i mål från nära håll.

- Det är panna, tror jag. Sen hamnade bollen lite på axeln, det är så jag känner det, sen vet jag inte riktigt heller. Det gick så fort.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-10-21 kl 19:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto