Niklas Andersson hyllades. Sedan vann Frölunda med 3-2 mot Skellefteå på övertid.
Skellefteå AIK

Hyllningar och dramatik när Frölunda tog två poäng

Innan matchen mot Skellefteå stod Frölunda för en mäktig hyllning till klubb-legendaren Niklas Andersson. Sedan bjöds publiken på en underhållande match med slutspelskaraktär. Där blev Victor Olofsson stor matchhjälte. 22-åringen tryckte in segermålet till 3-2 på övertid – och fick taket på Scandinavium att lyfta.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Frölunda hyllades Niklas Andersson inför matchen mot Skellefteå och det var mäktiga scener. En mycket fin hyllning till Andersson som med sina 680 poäng gjort flest av alla i klubbens historia. Det var känslosamt, tårfyllt och mäktigt när nummer 24 åkte upp i taket på Scandinavium.

HOCKEYFEST I SCANDINAVIUM

Sedan skulle det spelas hockey mellan två topplag. Och det var Frölunda som tog tag i taktpinnen och började bäst i ett fullsatt hus. 12044 personer på läktarna fick se hemmalaget ta ledningen, men det dröjde till andra perioden innan det kom några mål. Rasmus Dahlin sköt 1-0 från sin backposition bara 13 sekunder in på andra akten, assisterad av Joel Lundqvist.

John Nyberg utökade ledningen till 2-0 i några minuter senare och det fullständigt kokade i Scandinavium. Men Skellefteå visade att man är ett topplag, även i år. Joakim Lindström visade sin höga klass och satte reduceringen till 1-2 strax efter Frölundas mål till 2-0. Ett oerhört viktigt mål i en match som bjöd på slutspelskaraktär. Det var hett och grinigt på isen, blandat med trevlig hockey.

DRAMATISK AVSLUTNING

I tredje perioden såg bortalagets Henrik Hetta till att Skellefteå var ikapp målmässigt. Forwarden sköt 2-2, assisterad av Mike Kostka och Jonathan Pudas. Sedan hade både lagen chansen att avgöra toppmötet. Skellefteå hade en minut i spel fem mot tre på slutet. Lagkapten Joel Lundqvist tog en utvisning i egen zon och sedan åkt en till spelare ut hemmalaget ut för ”puck out”. Men Frölunda red ut stormen, en hel del tack vare slarv från bortalaget.

Matchen gick till övertid där Victor Olofsson klev fram och blev stor matchhjälte för Frölunda. 22-åringen tryckte in segermålet till 3-2 och fick taket på Scandinavium att lyfta. Det blev dock extra spännande, målet godkändes först efter videobedömning.