Victor Olofsson gav Frölunda segern på övertid. Foto: Bildbyrån.

Olofsson krönte festen i Scandinavium

Uppdaterad
Publicerad

Victor Olofsson avgjorde i förlängningen för Frölunda till 3-2 mot Skellefteå i Scandinavium.

Det krönte feststämningen och gav Frölunda-supportrarna ytterligare en anledning att fira, då även klubblegendaren Niklas Andersson tackades av inför matchen.

Frölunda bjöd inför matchen upp till feststämning i Scandinavium. Föreningen hyllade klubblegendaren Niklas Andersson genom att spelarna värmde upp med hans nummer 24 på ryggen och därefter hissade hans tröja mot taket till stående ovationer.

Frölundas Niklas Andersson får sin tröja upphissad i taket Foto: TT Nyhetsbyrån

Och feststämningen fortsatte för hemmalaget på isen – i varje fall spelmässigt. Frölunda tryckte inledningsvis på intensivt mot mål, men fick vänta till andra perioden innan Rasmus Dahlin gjorde sitt tredje mål för säsongen till 1-0 och John Nyberg sköt ett lurigt skott med flera touch på vägen mot mål till 2-0.

Festen nära att komma av sig

Men det var nära att supportrarna inte fick fortsätta att fira Anderssons avtackning under matchen. Joakim Lindström reducerade i powerplay till 1-1, medan Henrik Hetta kvitterade i tredje perioden till 2-2 och tog matchen till förlängning.

Frölunda gick in i förlängningen efter rejält tryck mot eget mål, men visade att några minuters vila var tillräckligt för att få fart på skeppet igen. Victor Olofsson klev fram och fick – efter ett par minuters överläggande från domarteamet – fira 3-2 och seger på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.