Bevakningen presenteras av

TV: Flera kanonmål när Elfsborg vann - AFC blåst på kvittering

Allsvenskan

AFC Eskilstuna är mer eller mindre klart för spel i superettan 2017.
Det efter att under lördagen ha förlorat med 3-2 mot Elfsborg, efter att ha blivit blåst på en sen kvittering.
- Bittert, säger AFC-mittbacken Ludvig Öhman Silwerfeldt till C More efter förlusten.

Efter lördagens 3-2-förlust hemma mot Elfsborg måste AFC Eskilstuna vinna sina två sista matcher i allsvenskan, samtidigt som Halmstad inte får gå rent och Jönköpings Södra måste förlora samtliga sina tre återstående matcher. Då kan AFC knipa kvalplatsen på målskillnad.

- Det ska spelas om det. Vi måste gå för tre poäng i våra matcher. Sedan är det upp till J-Södra och de andra lagen, säger AFC:s Ludvig Öhman Silwerfeldt till C More.

AFC startade annars matchen bäst och Ferid Ali nickade in 1-0 redan i den andra minuten. Men Issam Jebali dunkade in 1-1 efter en hörna i den 26:e minuten och i den 59:e minuten knorrade samme Jebali in en frispark till 2-1. Hans tionde mål i allsvenskan i år.

Annons

Chidi Omeje kvitterade sedan till 2-2 med ett kanonskott från 30-35 meters avstånd, i den 70:e minuten. Men bara sekunder efter att Elfsborg tagit avsparken som följde 2-2-målet tryckte Eskilstuna-sonen Viktor Prodell in 3-2 för bortalaget.

AFC hade ett 3-3-mål i nät, men det blåstes vad som i alla fall på reprisbilderna ser ut att vara på ett felaktigt sätt.