Inför Tottenham-Liverpool

 

Undertecknad var själv på plats på Wembley förra helgen, då Eriksen återigen frälste Tottenhamfansen med matchens enda mål. Wembleyspöket verkar dock ha jagats bort, även om stämningen från WHL är svår att återskapa på den jättelika arenan. Det är ett enormt publikintresse kring Spurs just nu, vilket drygt 73000 åskådare mot bottenlaget Bournemouth vittnar om.

Tottenham stod sedan för en fin insats i Spanien och fick med sig 1-1 på Santiago Bernabeu-stadion mot de regerande CL-mästarna Real Madrid i tisdags. En som imponerade stort i det oavgjorda mötet var Spurs franske målvakt Hugo Lloris. 30-åringen var nära att lämna Londonlaget när Pochettino tog över managersysslan 2014 men valde att stanna. Något som han är glad över idag. ”Jag har trott på Pochettino från första början. Det var min känsla när jag träffade honom. Nu så njuter jag av sättet vi spelar på. Det finns stor potential i truppen, ett fantastiskt projekt i vår klubb, och jag ser fram emot att se utvecklingen”, säger Lloris till Independent.

I morgon söndag väntar toppmöte på Wembley mellan trean Tottenham och åttan Liverpool. De svenska Tottenhamfansen i supporterklubben som deltar i THSS-resan kan liksom övriga åskådare räkna med en fartfylld match mellan två offensiva lag.

Liverpools tränare Jurgen Klopp har högre målsättningar med laget denna säsong än att upprepa sin topp fyraplacering från i fjol. ”Jag säger inte att vi bara ska slåss för en plats i topp fyra. Prestationsmässigt så är vi ett lag som borde vara där, men nu måste vi få med oss resultaten. Vi kan ta steg, från en väldigt bra säsong i fjol, så kan vi ta fler steg i år. Sett till tabellpositionen så kan det bli svårt med de poäng som vi har gett bort, men möjligheten finns”, säger Klopp enligt Liverpool Echo.

Lagets form är inte den bästa i ligan. Bara en seger på de senaste fem matcherna har gjort att man är nio poäng bakom serieledande Manchester City. ”Säsongen är lång. Om vi kan få kontinuitet och vara mer effektiva så blir vi mer självsäkra och då kan vi vinna fler matcher”.

Återstår att se om Tottenhams formkurva fortsätter peka uppåt och Liverpools nedåt i morgon söndag på Wembley.

Vid pennan

Tomas Jansson

En trolig startelva för Spurs? 

(Sammanställd av Mathias Bridfelt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.