Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Pettersson aktuell som ny sportchef i landslaget

Sverige (herr)

Lars Richt har meddelat att han lämnar sitt uppdrag i landslaget.
Nu uppger Expressen att förre landslagsspelaren Stefan Pettersson kan ta över som sportchef.

Foto: Bildbyrån

För knappt två veckor sedan rapporterade Expressen att Lars Richt lämnar Blågult efter nästan 20 år som verksam inom Svenska Fotbollförbundet. De senaste tio åren har han haft titeln landslagschef.

- Så är det. Förhoppningsvis går vi till Ryssland och jag får avsluta där. Det är blandade känslor, men det här har vuxit fram det sista året, sa Richt då.

Sverige tar efter Tyskland och kommer att utse en mer renodlad sportchef för herrarnas A-landslag. På damsidan har Marika Domanski Lyfors tagit den rollen, i den nya organisation som fotbollsförbundet lanserade 1 oktober. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen presenteras Richts efterträdare inom kort.

Annons

Nu skriver Expressen att förre landslagsspelaren och Ajax-anfallaren Stefan Pettersson är aktuell för rollen. De senaste åren har Pettersson arbetat som spelaragent och bland annat representerat Emil Bergström, med ett förflutet i Djurgården, och tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén.

- Vi kan naturligtvis inte kommentera några namn. När något är klart kommer vi att kommunicera det. Men vi kan konstatera att det har varit väldigt många sökande och att det är ett attraktivt jobb, säger landslagets presschef Niklas Bodell till tidningen.

Pettersson gästade nyligen Lundhs podcast. Avsnittet hittar du här.

Fotbollskanalen har sökt Stefan Pettersson för en kommentar.

Publicerad 2017-10-21 kl 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto