Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Malmö FF med ordinarie elva mot AIK: ”Konstigt att göra för stora förändringar”

Allsvenskan

MALMÖ. SM-guldet har redan säkrats.
Men Malmö tänker ställa upp med starkast möjliga lag mot AIK
- Det vore konstigt att göra för stora förändringar, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Foto: Bildbyrån.

I klippet ses höjdpunkterna från Malmös guldmatch mot Norrköping.

Malmö FF hade idag sitt första träningspass efter SM-guldet, ett kort men intensivt pass på Malmö Stadion. Behrang Safari saknades och är i riskzonen till att missa AIK-matchen på måndag med en skada. Det är en match där Rasmus Bengtsson redan är avstängd, vilket gör att MFF kan komma att sakna två av tre ordinarie mittbackar. 

Huvudtränaren Magnus Pehrsson, som tog ledigt i två dagar innan han började att jobba som vanligt igår, säger att det förutom mittbackarna kan bli någorlunda ordinarie startelva mot AIK, trots säkrat SM-guld. 

- För att ge oss bästa möjliga chans att vinna matchen så ska vi rulla vidare på ett liknande sätt.

Annons

- Det vore konstigt att göra för stora förändringar. 

Inför dagens träning hade ledarstaben ett möte med spelarna där de gick igenom hur de skulle ta sig an AIK, och kom fram till att en hemmamatch mot AIK inför troligen fullsatta läktare är den stora motivationen.

- För första gången i år kan man glädja sig utan att spela utan kniven mot strupen. Att göra det hemma ihop med alla fans, det är nog. Där ligger motivationen nu, att visa att vi är bättre än AIK och göra det här hemma. 

Det finns dock några rekord och sviter som kan fungera som extra motivation. Malmö FF har fortfarande chans att ta alla tiders poängrekord. MFF har heller inte förlorat hemma mot AIK på 21 år, och i somras pratade Pehrsson om viljan att vara allsvenskans lag även under andra halvan av allsvenskan. MFF är det just nu, med två poäng fler än Djurgården och Kalmar FF. 

Annons

- Just nu hämtar jag inte kraft i poängrekordet. Just nu hämtar jag kraft i att visa alla att vi förhoppningsvis kan ställa om huvudena och vara riktigt bra på måndag. 

Tidigare under året pratade Pehrsson om att ifall MFF skulle säkra SM-guldet tidigt, så fanns möjligheten att tänka mer på framtiden i laguttagningarna då truppen har flera utgående spelarkontrakt. Några sådana tankar finns inte med mot AIK och det är oklart hur det blir mot Sirius och Häcken.

- Vi får se om vi tänker annorlunda efter den här matchen eller inte.

Matchen på måndag visas på Sportkanalen, C More Sport och på cmore.se. Avspark 19.00.

Publicerad 2017-10-20 kl 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto