Östersund hyllas, Athletic Bilbao sågas i spanska medier. Foto: Bildbyrån

”De rödvita blev smärtsamt överkörda”

Uppdaterad
Publicerad

De spanska reaktionerna efter Athletics oavgjorda resultat i Östersund är hårda. Laget blev ”smärtsamt överkört” och ”undvek en total katastrof” skriver spansk media. Medan Östersund får massor av beröm.

Athletic Bilbao har bara två poäng efter tre omgångar i gruppspelet i Europa League. Och det kunde varit värre konstaterar man.

”William räddade en turlig poäng och undvek en total katastrof” skriver tidningen Marca och fortsätter:

Europa League

”Östersund visade prov på exemplarisk styrka. De ville hålla i bollen och spela som om de vore Guardiolas Manchester City. Om britten Edwards hade haft rödaktigt hår och hetat De Bruyne hade Östersund avgjort matchen redan före paus.”

”Smärtsamt överkörda”

El Correo skriver att Athletic gjorde ett blekt intryck till skillnad från Östersund.

”De rödvita blev smärtsamt överkörda av ett lag som ligger på sjätte plats i den svenska ligan. Östersund spelade modigt och stilfullt på toppen av sin förmåga. De var fulla av drömmar om sitt europeiska äventyr och gjorde sina supportrar stolta.”

”Östersund var oerhört överlägset”, skriver tidningen AS.

”Bra chans gå vidare”

Även brittiska BBC uppmärksammar matchen och Östersund.

”Även om de inte vann igår ger poängen Potters lag en bra chans att gå vidare från gruppen i den europeiska debuten”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet