Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mitov Nilssons ilska efter guldfirandet: "Spyr lite på det"

Allsvenskan

När Peking vann guld i Malmö 2015 stannade fansen på läktaren.
I måndags var förutsättningarna de omvända – och då rusade MFF-fansen in.
- Det här med att våra fans inte ska springa in på planen och sen stormar de in, då spyr man lite på det, säger målvakten David Mitov Nilsson NT:s podcast ”Vita Stjärnan”.

Foto: Bildbyrån.

I klippet ses MFF-supportrarna storma planen på Ötgötaporten

I måndags säkrade Malmö FF sitt 20:e guld då man på bortaplan besegrade IFK Norrköping med 3-1. Efter slutsignalen utbröt vilda glädjescener och ett stort antal tillresta supportrar tog sig ner på innerplan för att fira med sina guldhjältar.

I samband med firandet tog dock Norrköpings konstgräsmatta stryk och i en intervju med Fotbolldirekt förklarade arenans driftsansvarige, Niklas Wennermark, att man tänkte skicka en faktura till MFF.

I podden ”Vita Stjärnan” som går hos Norrköpings Tidningar säger Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson att förlusten – och just firandet - svider rejält.

- Det var värdelöst att de vann guld här. Det känns riktigt skit, rent ut sagt. Någonstans kan man väl gotta sig i att man har gjort likadant på deras arena. Men det här med att våra fans inte ska springa in på planen (Pekings supportrar stod kvar på läktaren 2015) och sen stormar de in, då spyr man lite på det. Jag tycker att det är respektlöst när vi själva har visat den respekten mot dem. Speciellt att de förstör vår konstgräsplan också. Det var ju också den största anledningen till varför vi inte skulle springa in på deras. Det är dubbelt jättedumt, säger Mitov Nilsson i podden.

Annons

Målvakten ger inte mycket för Anton Tinnerholms passning i Kvällsposten efter matchen, där MFF-spelaren menade att Norrköping skulle ”skaffa riktigt gräs i stället”, och att han då ”inte trodde att det skulle brinna”.

- Jag läste Tinnerholms pik där. Han sa att bengalerna inte skulle brinna på vanligt gräs men då vet jag inte vad det är för specialgräs. Jag har sett gräs brinna så jag vet inte hur mycket kaxig pik det var egentligen.

Publicerad 2017-10-20 kl 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto