Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danska stjärnans svenske agent: "Är pinsamt och en skam"

Sverige (dam)

Det blev ingen match mellan Sverige och Danmark.
Nu går danskan Nadia Nadims svenske agent ut till hård attack.
- Det är pinsamt och en skam för dansk fotboll, säger Michael Kallbäck till danska BT.

Foto: TT/Twitter.

Under torsdagen togs det definitiva beskedet av Uefa att det inte blir någon kvalmatch mellan Sverige och Danmark på Gamla Ullevi. Anledningen är den konflikt som finns mellan det danska förbundet DBU och spelarnas fackliga representant Spelarföreningen. Konflikten rör bland annat ersättningsnivåerna och det faktum att Spelarföreningen vill att spelarna ska ses som anställda under tiden de är på landslagssamling.

- Det här är en väldigt speciell situation som vi inte befunnit oss i tidigare, sa generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Det har varit hårda ord från båda sidor förhandlingsbordet – och nu ger sig den danska stjärnan Nadia Nadims svenske agent, Michael Kallbäck, in i debatten.

Annons

I en intervju med danska BT svingar han mot både förbundet och Spelarföreningen.

- Det är pinsamt och en skam för dansk fotboll. Inte bara för damfotbollen utan för fotbollen i stort. Claus Bretton-Meyer (DBU:s vd) är en stor en stor skandal. Han är på semester och borde ha tagit flyget hem för att lösa det här. Det är pinsamt att han inte har tid att göra det, säger Kallbäck till tidningen.

- Spelarföreningen är också en skandal. De använder spelarna till vilken agenda de nu har. Det är inte bara den ena partens fel att de inte kommit överens. Självklart tycker jag att förbundet är den största skurken men det är också pinsamt av Spelarföreningen att de inte hittat en lösning

Kallbäck har tidigare varit sportchef i både Brage och Ängelholm och representerar alltså nu en av spelarna i den danska truppen.

Annons

- De (spelarna) gjorde vad de kunde för att markera en poäng. Det är bra för de ligger långt ifrån. Det är samma sak som att bli mobbad och de visar att de inte finner sig i det.

Nadia Nadim spelar just nu för amerikanska Portland Thorns, men har skrivit på för Manchester City inför nästa år.

Publicerad 2017-10-20 kl 08:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto