Malmö firar Foto: Bildbyrån

Karate Kid-mål fällde Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Fyra raka förluster i SHL och inte en enda seger på bortaplan den här säsongen. Men när Malmö ställdes mot favoritmotståndaren Växjö bröts bägge sviterna – efter ett spektakulärt segermål i 2–1-vinsten.

– Det blev någon Karate Kid-variant, sade segerskytten Johan Olofsson till C More.

Malmö stod för en superskräll i förra säsongens SM-slutspel när laget slog ut seriesegraren Växjö i kvartsfinalspelet.

Nu möttes lagen för första gången sedan dess – och Malmö slog till på nytt.

Johan Olofsson hade en klubba med i båda Malmömålen och målvakten Cristopher Nihlstorp – som tog SM-guld med just Växjö 2015 – räddade 22 av 23 skott i sin första SHL-match för säsongen.

Första hemmaförlusten

Växjö fick sin fina hemmasvit, fem raka segrar i säsongsinledningen, bruten.

Olofssons matchvinnande mål – hans första i Malmötröjan efter ankomsten från Leksand – var spektakulärt. I numerärt underläge blåste han rakt igenom Växjöförsvaret och satte 2–1-pucken något turligt då returen från Viktor Fasth studsade på Olofsson och in. Sedan avslutade Malmöforwarden med att göra en volt i luften.

– Jag får ett bra pass av (Stefan) Wargh, sedan blir det någon form av Karate Kid-variant och pucken studsar på mig och in, sade han.

Nihlstorp trivdes

Målet kom efter 10.32 i andra perioden och blev det sista i matchen. Olofsson spelade också fram till Malmös första mål då hans passning gav Fredrik Händemark öppet mål i spel fem mot tre i första perioden.

Dessförinnan hade Elias Pettersson gett Växjö ledningen efter Malmöslarv.

Det blev också det enda mål Nihlstorp släppte förbi sig den här kvällen.

– Det var jättekul att spela här, jag har alltid trivs bra i den här arenan, sade han till C More.

Växjötränaren Sam Hallam var bister efteråt:

– Skärpan i spelet med puck saknades. Vi jobbar bra, men är väldigt långsamma i besluten. Det var relativt låg nivå på vår insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.