Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå AIK

TV: Talangens drömmål hyllas – av lagkamraten

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Den förra säsongen gjorde Tim Söderlund bara tre mål i SHL.

Men den här säsongen har tagit en flygande start för stortalangen.

I kväll gjorde Tim Söderlund 1-0 med ett riktigt solomål.

Och hyllades av lagkamraten Oscar Möller.

– Han har riktigt bra explosivitet och är riktigt bra i sina vändningar.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Tim Söderlund spelade JVM redan den förra säsongen och är högaktuell även för årets upplaga av Juniorkronorna. 

Fjolårssäsongen var hans första i SHL, men det skulle komma att dröja till i år innan det stora genombrottet skulle komma. På tio matcher har talangen gjort fem mål, och har med det redan gjort två mål fler än vad han gjorde i fjol. 

Vid kvällens möte med Linköping HC var det också Tim Söderlund som på ensamt manér skulle ge Skellefteå ledningen då han snodde åt sig pucken i offensiv zon, åkte ifrån Linköpings försvar och grundlurade målvakten innan han sprättade upp pucken i nättaket - ett mål som hyllades i C More.

– Det är alltid kul att höra sånt, men det är inget jag tänker på. 

Men snyggaste målet för säsongen, det var det inte. I alla fall inte Söderlund själv.

– Nej, mitt favoritmål är det mot Brynäs borta. Det är klart min favorit, säger han och fortsätteR:

– Säsongen hittills har funkat bra tycker jag. Jag har blivit mer bekväm i år på isen då jag blivit starkare och större på isen. Jag har fått mycket bättre styrka i sarghörnen och sånt där, jag körde en riktigt bra sommar.

Tim Söderlund om JVM:

– Jag försöker att inte tänka på det nu, utan fokuserar på vad som händer här.

Men det är inte särskilt långt kvar. Vad tror du om dina chanser att bli uttagen? 

– Nej, men jag fokuserar på Skellefteå. 

Oscar Möllers hyllning: "Riktigt bra"

Efter match hyllades han av lagkamraten, Oscar Möller.

– Han har riktigt bra explosivitet och är riktigt bra i sina vändningar, han får ofta med sig pucken även om det ser ut som att han ska tappa den ibland. Det är riktigt kul att han får göra några mål så här kontinuerligt. 

– Det gäller att peppa honom på rätt sätt, är det något man ser får man hjälpa honom. ”Gör så här”, eller ”prova det här”. Och gör han något bra så peppar vi honom, man får försöka vara en bra lagkamrat. Han har verktygen för att lyckas. 

Han pekas ut som en potentiell nyckelspelare i ett JVM. Vad tycker du att han skulle kunna bidra med där? 

– Sin snabbhet. JVM är ganska tufft, det är de absolut bästa som är med. Det blir otroligt hög intensitet i de matcherna. Farten kommer han inte alls ha några problem med, men sedan gäller det att han nyttjar sin skicklighet vid rätt tillfällen. Om han kommer med, vilket han förhoppningsvis gör, tror jag verkligen att det kommer gå bra för honom.

Stjärnornas hemmanollor spräcktes

I den tredje perioden var Skellefteå överlägsna och hade 19-2 i skott. Och när Oscar Möller samt Joakim Lindström båda sköt sina första mål på hemmaplan för säsongen så kunde Skellefteå vinna med 4-1 och haka på i toppstriden. 

– Klart det var skönt. Skönt att få det i powerplay också, jag har samlat ihop lite för att få in en nu. Även om det kanske inte har sett lysande ut de senaste två matcherna, säger Möller och fortsätter:

– I de första matcherna har powerplay varit bra, men vi har inte fått utdelning. Vi har pratat om att vara lite mer aggressiva och hota mer när vi får powerplay, inte slå av på takten utan spela ett snabbt spel och hota med skott så öppnas andra spel upp efteråt

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.