Ny hemmaseger för Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Linköping förlorade sina båda möten borta mot Skellefteå i fjol. Östgötarna hade fortsatt tufft i norr då Skellefteå vann med 4-1.

Skellefteå har i inledning av SHL haft det lite knackigt på hemmaplan, men västerbottningarna tog ledningen via Skellefteåsonen Tim Söderlund tidigt i första perioden, och behöll den till slutsignal.

– Det är väldigt kul att göra mål. Jag har försökt jobba på det under sommaren så kul att det äntligen har lossnat, sa 19-åringen i paus efter att ha gjort sitt femte mål för säsongen.

Bud Hollaway ökade på Skellefteås ledning i andra då han gjorde sitt första mål med klubban, tidigare har han nickat in en puck. Norska Mathis Olimb reducerade för Linköping men bortalaget kom aldrig riktigt nära att rubba ett stabilt Skellefteå som tillslut vann med 4-1.

– jag har inte gjort mål med klubban så jag sa till grabbarna att jag måste ändra på det, sa Holloway till Cmore.

Skellefteå tog därmed sin tredje vinst på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.