Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Sirius lagkapten avslutar karriären: "Har varit en otrolig resa"

Allsvenskan

Två matcher är allt som återstår för Niklas Busch Thor.
Sirius lagkapten avslutar spelarkarriären efter säsongen.
Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit, säger Busch Thor till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Niklas Busch Thor har varit med och tagit upp Sirius från division 2 till allsvenskan. Men nu är resan slut för lagkaptenens del, åtminstone som spelare. Efter säsongen lägger Busch Thor skorna på hyllan.

- Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit. Det känns såklart väldigt tråkigt på många sätt, fotbollen har varit en livsstil under en stor del av mitt liv och det har varit en otrolig resa för mig, från division 3 upp till allsvenskan, säger Busch Thor till klubbens hemsida.

Lagkaptenen är avstängd när Sirius möter Hammarby borta på måndag. Sedan återstår ett hemmamöte med svenska mästarna Malmö FF innan säsongen avslutas borta mot AFC.

Annons

Busch Thor gjorde en kort sejour som junior i Sirius och kom tillbaka som senior 2014. Sedan dess har han varit en viktig kugge i klubbens klättring.

- Målet för mig själv och med laget var att ta Sirius till allsvenskan och etablera oss där. Det har vi uppnåt nu, och jag känner stolthet över det och en väldig tacksamhet till Sirius som gett mig chansen, tränarna och alla fantastiska lagkamrater som gjort att man fått vara med på den här resan, säger Busch Thor.

- Men allt har ett slut, man måste veta när det är dags att gå vidare. Jag har haft det lite tufft i år, man måste vara väldigt dedikerad för att få ihop det och jag tror att det är rätt tid för mig nu.

Publicerad 2017-10-18 kl 18:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto