Real Madrid – Tottenham 1-1 (Champions League)

Matchtavlan i Madrid tickar sakta men säkert upp mot 93 min. Intensiteten är hög in i det sista. Svetten rinner längs pannloberna, publiken skriker och väsnas men till slut så för herr domare Szymon Marciniak sin svarta pipa till munnen och blåser av matchen. På matchtavlan lyser det starkt ”1-1″…….!!

________________

En poäng är härmed vår. Men den där poängen känns som tre. ”Vi har ALLT att vinna” var mina fem ledord inför matchen och den här matchen känns tämligen som en seger. Det känns som en seger både för vårt resultat sett till gruppspelet i Champions League, men framför allt känns detta som en seger för klubben Tottenham. Vi spelar mot världens bästa lag och vi spelar jämbördigt. Vi bjuder verkligen upp till dans även om såklart Real Madrid har ett smärre spelövertag. Men sett till målchanser och konkret spel, framför allt i andra halvlek, så stod matchen och vägde under väldigt långa stunder.
Detta ger oss ett tydligt kvitto på hur pass högt på fotbollstrappan vi har klivit under de tre senaste åren. Vi kan numera utmana världseliten. Vi är inte en hackkyckling som mals ned på slentrianmässigt vis.

This match shows how far we’ve come as a team.
Kloka ord från Harry Kane i post-match intervjun.


Nyckel höjdpunkter i matchen:

-5:e min. Ronaldo nickar i stolpen och på den efterföljande returen missar Benzema öppet mål.
-19:e min. Livsfarlig nick av Kane på hörna från Eriksen. Dock är Navas vaken i Real målet och lyckas styra bollen över ribban.
-20:e min. Kane dribblar av två försvarare på högerkanten (rent fotbollsgodis) och söker sedan Llorente i boxen med ett lågt inlägg. Llorente stångas på riktigt bra och får ett gäng dobbar i fötterna. Borde kanske ha fått straff?!

-28.e min. MÅÅÅL. 1-0 till Tottenham. Winks, Sissoko och Aurier trianglar sig fram på högerkanten och till sist får Aurier bollen precis utanför straffområdet och han skickar då in bollen mot Kane. Bollen styr dock på Real mittbacken Varane och studsar retfullt enkelt in bakom Navas.

-43:e min. MÅL. 1-1. Aurier slarvar smått i en uppspelsfas, blir av med bollen och Real kan spela sig in i straffområdet. Där kommer Aurier inrusande och går in med kroppen på bollhållande Kroos. Tysken faller lika lätt som ett par lovikkavantar och domaren pekar givetvis på straffpunkten. Från 11 meter gör Ronaldo väldigt sällan misstag och inte sker det något sådant ikväll heller. Kvitteringen är ett faktum.

____________

Andra halvleken kan ha varit bland det mest intensiva jag upplevt som Tottenhamsupporter. Matchen öppnar upp sig och båda lagen skapar flertalet riktigt vassa målchanser varav två av dessa är ordentligt matchavgörande.
1. Först ut är Benzema som på ett fint inlägg från Casemiro bara enkelt skall nicka in bollen i det bortre hörnet. MEN, Hugo Lloris har andra planer och även om han är påväg åt fel håll, nyttjar han sina mästerliga reflexer och slänger upp benen och gör en räddning i total världsklass.
2. I den andra sekvensen har Harry Kane huvudrollen. I den 71:a minuten kommer det ett sådant där läge som Kane älskar. Efter en fin långboll från Lloris och eminent passningsspel mellan Eriksen och Llorente, får Kane bollen precis i höjd med straffområdeslinjen. Han vinklar kroppen lite och skjuter ett välplacerat skott mot den bortre stolpen. Dock lyckas Navas på ett mirakulöst vis få ut sina yttersta fingerspetsar och lyckas styra bollen utanför stolpen.

Riktigt svettiga lägen båda två som verkligen kunde ha slängt iväg matchen i en annan riktning.

____________

Övriga tankar:

Aurier gör sin bästa match i Spurströjan, det gör även Sissoko. Firma Vertonghen/Alderweireld är två monster i backlinjen. Rose fick hoppa in i slutet och han gör ett mycket piggt inhopp. Harry Winks ser ut som att han spelat professionell fotboll i 15 år. Samt, Harry Kane är världsklass och ikväll visade han det mot ett motstånd i världsklass.

Vi anlände till Madrid och Bernabeu som underdogs men vi lämnar det som vinnare, även om vi bara tar med oss en poäng. Dock växer sig känslan att vi verkligen kan mäta oss med den yttersta eliten mer och mer.

Vi är på riktigt, Tottenham Hotspur är på riktigt.

Att genom tv-rutan höra de drygt fyratusen Tottenhamfans på plats sjunga för full hals var otroligt mäkigt. Mäktigt för er som var på plats!


Till sist: Upp med huvudet och blicka framåt!

Totalt 7 poäng på de 3 inledande matcherna är ett riktigt starkt facit. Lägg då till att Dortmund spelade 1-1 på Cypern ikväll. Om två veckor möts vi igen, men den gången på hemmaplan i London. Tron lyser starkt och de rättmätiga förväntningarna likaså.

UHH, NU KÖR VI!

 

// Mikael Thunborg

3 comments

  1. Jag är riktigt nöjd med Sanchez!

  2. Du glömmer Sanchez som tillsammans med alderweireld och Verthongen gör en stormatch!!

  3. Wow, vi kunde lika gärna vunnit! Fantastisk match, Spurs står upp mot Real utan Alli, Dembele, Wanyama, makalöst. För mig är Sissoka man of the match, efter många chanser visar han äntligen varför han skall bära en tupp på bröstet, han sprang, kämpade och passade hyfsat noggrannt. Men hela laget gjorde en kanonmatch, vi får hoppas att detta lyfter självförtroendet i kommande svåra matcher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.