Frölunda besegrade Örebro med 3-2. Lias Andersson tvåmålsskytt.
SHL

Lias Andersson sköt sina två första mål – Frölunda tog andra raka segern

När Frölunda jagade viktiga poäng mot Örebro var det ungdomarna som klev fram. Lias Andersson gjorde sin två första SHL-mål i Frölunda-tröjan. Sedan klev kedjekamraten Victor Olofsson fram och blev stor matchvinnare med segermålet till 3-2.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tabellsexan Örebro gästade tabellsjuan Frölunda under tisdagskvällen. En oerhört viktig match för att hålla sig på rätt sida strecket. Kanske speciellt för hemmalaget som har en hel del att bevisa efter en svag inledning på SHL.

FIRMA WEINSTOCK/HUDACEK VISADE KLASS

Bättre blev det inte när gästerna från Närke tog ledningen med 1-0. Marcus Weinstock  sköt ledningsmålet på ett friläge, Libor Hudacek stod för en helt briljant assist från djupt ned i egen zon. Men Frölunda repade sig och kom tillbaka. Lias Andersson kvitterade till 1-1-1 innan första periodvila. Det var 19-åringens första SHL-mål i nya klubben, och det var riktigt snyggt dessutom.

LIAS ANDERSSON VILLE INTE VARA SÄMRE

Frölunda tog ledningen till 2-1 i andra genom backen Adam Almquist, trodde alla. Men målet dömdes bort efter videobedömning. Istället skulle Hudacek strö salt i Frölunda-såren när han gjorde 2-1 för Örebro. Passningen kom från kedjekollegan Weinstock. Lias Andersson visade att han var minst lika het den här kvällen när han i power play gjorde sitt andra mål för kvällen. Matchen var återigen kvitterad och helt jämn efter två perioder (2-2). Lias Andersson var dock ytterst när att gör sitt tredje innan visslan hördes i Scandinavium.

OLOFSSON KLEV FRAM FÖR FRÖLUNDA

Frölunda låg på bra i tredje, men Örebro försvarade sig skickligt. Matchen gick mot förlängning men då klev Victor Olofsson fram. Frölunda-spelaren stod för ett magnifikt byte och fick kröna det hela med att vispa in en puck till 3-2. Ett mål som blev matchavgörande och en riktigt viktig seger för hemmalaget som passerar Örebro i tabellen.