Gå direkt till sidans innehåll
Brynäs IF

Kängan: "Krigade inte tillräckligt hårt"

Roger Melin sätter hårt mot hårt.

Nu har han delat ut en känga mot spelarna som fick honom sparkad från Brynäs. 

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brakförlusten mot Skellefteå innebar slutet. På fredagen meddelade Brynäs att huvudtränaren Roger Melin entledigas från sitt uppdrag.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch, sa sportchefen Stefan Bengtzén i ett uttalande.

Melin: "Har inte krigat"

Melin står alltså utan jobb. Men han tycker inte att han ensam bär skulden för Brynäs krissäsong – trots att vissa av spelarna uttalat sig kritiskt om honom efter avskedet. 

– Jag tycker inte att laget krigade tillräckligt hårt. Så är det med de flesta lag som hamnar i en svår period oavsett vad det beror på. Men till slut måste man visa karaktär och skita ned sig för att vinna matcher och det gjorde de nu senast mot Skellefteå. Det är möjligt att det var en trigger att jag lämnade, att de kände att de behövde bita ihop tillsammans, säger han till Hockeypuls

"Ingen har hört av sig"

Melin har inget klart svar på frågan om han har känt av spelarnas förtroende. 

– Det var många spelare som var vana vid att bli dirigerade om du förstår vad jag menar, "gör si, gör så". Och då är det klart att mitt sätt att leda inte funkar. Mitt sätt att leda handlar om att ge människor förtroende, låta dem ta ansvar och försöka få dem att tänka själv. Jag leder inte människor genom att säga åt dem exakt vad de ska göra. Jag har varit på elitnivå i 31 år, det här var mitt 32 år som seniortränare, och helt plötsligt funkade inte det, säger Melin till Hockeypuls. 

– Det är inga spelare som hört av sig, det är några från kansliet.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.