Guldfesten firades på spelarhotellet i Norrköping dit även fansen tagit sig. Foto: TT.

Malmö firade guldet i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF utökade guldsamlingen till 20 och firade på ett hotell i Norrköping i natt. I eftermiddag kommer laget med tåg till Malmö.

Malmös femte guld på åtta år tyder på en dynasti och det är ett sammansvetsat gäng.

– Vi har många som kom samtidigt som jag. Vi har blivit ett tajt gäng som skojar om allt och trivs väldigt bra ihop. Det blir lite konflikter emellanåt, men vi har haft en go känsla hela säsongen. Det är många som är bra vänner, som hittar på saker på fritiden med – spelar Fifa, går ut och käkar, spelar golf, säger Oscar Lewicki till Sydsvenskan.

instarosenberg

Klockan 18.00 firas laget på Swedbank Stadion där portarna öppnar 17.00.

Malmö FF kan nu ta emot AIK som redan klara mästare 23 oktober.

mffinstagram

– Det är härligt att ha det avklarat redan, säger Lasse Nielsen om att bli svensk mästare med tre omgångar kvar till SVT Sport.

Magnus Pehrsson blev guldtränare i sin första säsong i klubben.

– Att stå här med ett SM-guld är fantastiskt. Vi har vunnit de stora matcherna, de viktiga, och varit stabila över säsongen, säger han.

Lewicki dricker inte sprit, utan sippade på ett glas vatten i stället.

– Jag njuter på mitt sätt och har en go känsla. Det är mycket kärlek från alla, från lagkamrater, fansen, alla man känner.

instarakip

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.