Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK vill förlänga med Blomberg: "Trivs jättebra här"

Allsvenskan

SOLNA. Johan Blomberg är en av flera AIK-spelare på utgående kontrakt.
Nu har AIK erbjudit mittfältaren en förlängning.
- Vi har en bra kommunikation, säger Blomberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Mycket kan hända i AIK i vinter. Per Karlsson och Nils-Eric Johansson förlängde nyligen sina kontrakt, men många spelare sitter på utgående kontrakt. Bland annat går lånen av den argentinske mittbacken Agustin Gomez och mittfältaren Simon Thern ut. Gomez har inte gjort ett enda framträdande i allsvenskan sedan han anlände i somras och Thern har fått skralt med speltid den senaste tiden. Vidare ser mittfältsveteranen Stefan Ishizaki ut att lämna för allsvenska konkurrenten Elfsborg. Enligt Aftonbladet har 35-åringen redan skrivit på för Borås-klubben, men det dementerade Ishizaki för Fotbollskanalen under söndagen.

Annons

- Jag har inte skrivit på för Elfsborg, sa Ishizaki.

Dessutom är framtiden kring AIK-truppens två målvakter oviss. Reserven Kyriakos Stamatopoulos, 38, har för Expressen förklarat att det här "troligtvis" blir hans sista höst som spelare i klubben och även förstemålvakten Oscar Linnér, 20, sitter på ett utgående avtal. Linnér är dock fåordig och säger endast följande till Fotbollskanalen:

- Vi har en bra dialog.

En annan AIK-spelare som är ordinarie och sitter på ett kontrakt som löper ut efter säsongen är mittfältaren Johan Blomberg. 30-åringen ger i dagsläget inget besked om framtiden.

- Vi får se. Du får ta sådana frågor med Björn (Wesström, sportchef) och min agent. Jag kan absolut tänka mig att stanna, men de sköter den kommunikationen. Det finns en kommunikation, en bra kommunikation, säger Blomberg.

Annons

Du trivs i AIK?
- Jag trivs jättebra här.

Agent till Blomberg är Martin Klette. Fotbollskanalen har sökt Klette, som via sms meddelar följande om Blomberg:

"Jag kan bekräfta att vi fick ett avtalsförslag i tisdags och att dialog pågår".

Anfallaren Chinedu Obasi, som värvades tillbaka till AIK i somras, har även han ett utgående avtal och 31-åringen är osäker på om det blir en fortsättning i AIK. Han vet inte i dagsläget och hävdar att det ännu inte finns någon dialog mellan AIK och hans agenter.

- Inte än. Kanske försöker Björn (Wesström) prata med mitt folk, men hittills har det inte varit något snack. Inget som jag känner till i alla fall, säger Obasi.

Har du andra alternativ än AIK?
- Jag vet inte. Jag kommer vänta till säsongen tagit slut för att se vad som finns. Jag försöker bara fokusera på vad jag måste göra här och sen får vi se vad framtiden ger. Om jag och AIK kommer överens skulle jag älska det, men jag vet inte vad som händer. De kommande dagarna eller veckorna kommer nog dialogen inledas.

Annons

Obasi har haft knäbesvär under hösten och missat flera matcher. Men mot Elfsborg i början av oktober gjorde anfallaren comeback med ett 14-minutersinhopp och mot Jönköpings Södra under söndagen spelade nigerianen i en halvtimme.

- Jag är okej. Jag har tränat hela veckan och har inga problem. När jag får chansen så ska jag göra allt jag kan.

Är du en 90-minutersspelare?
- Självklart. Men det är tränaren som bestämmer. Jag håller mig ödmjuk och gör allt jag kan. Jag mår bra och känner ingen smärta.

Fakta

Kontraktssituationen i AIK

Kontrakt som går ut efter 2017:

Kyriakos Stamatopoulos

Oscar Linnér

Agustin Gomez (lån)

Simon Thern (lån)

Johan Blomberg

Stefan Ishizaki

Chinedu Obasi

Kontrakt som går ut efter 2018:

Nils-Eric Johansson

Haukur Hauksson

Amin Affane

Henok Goitom

Denni Avdic

Kontrakt som går ut efter 2019:

Jesper Nyholm

Daniel Sundgren

Daniel Mushitu

 

Kontrakt som går ut efter 2020:

Per Karlsson

Kristoffer Olsson

Rasmus Lindkvist

Robert Taylor

Nicolas Stefanelli


Källa: transfermarkt.com

Publicerad 2017-10-16 kl 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto