Lasse Nilsson dök upp och avgjorde för Elfsborg. Foto: Bildbyrån.

Kalldusch för Giffarna i 94:e

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall jagade ett segermål i slutminuterna mot Elfsborg. I stället stack Lasse Nilsson upp, tog ner en långboll, och satte 2-1 för Elfsborg som spelade med tio man i 94:e minuten.

– Det kändes som om matchen höll på att rinna ifrån oss men så kommer bollen där. Vi gör ingen bra match men det var något sådant här vi behövde för att få lite go i laget, säger Nilsson, som byttes in i början av andra halvlek, till C More.

Det målet gjorde att Elfsborg definitivt säkrade det allsvenska kontraktet.

Efter att Anders Randrup fått sitt andra gula kort, ett hårt sådant efter en duell i den 91:a minuten, pekade ingenting på att Elfsborg skulle få med sig segern. 

Tuff avslutning för Giffarna

Giffarna är fortsatt två poäng före Jönköpings Södra, som förlorade mot AIK, med tre omgångar kvar för att försöka undvika kval.

– Jag är jättebesviken och tycker att vi ska kunna vinna den här matchen, säger Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Sundsvall har ett tufft återstående program med IFK Norrköping och Hammarby hemma och IFK Göteborg borta i den sista omgången.

– Visst har vi ett tufft program kvar men vi är redo för avslutningen. Vi ska spela som i dag och jag är stolt över killarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.