Jens Nielsen förlänger med Leksand. …
Nyheter

Tränarbytet hjälpte inte Leksand – nollade på hemmaplan: ”Bästa för säsongen”

Leksand har inte motsvarat förväntningarna i inledningen av säsongen och till dagens hemmamatch mot AIK kom man till spel med en ny tränarkonstellation. Det hjälpte inte. Leksand nollades när motståndarna kunde vinna med 0-3.

Efter endast nio poäng på åtta omgångar fick Leksandsledningen nog och tränaren Markus Åkerblom fick lämna. Idag var det dags för den tillfälliga lösningen, Jens Nielsen och Elias Granath, att se vad de kunde göra åt lagets usla form.
AIK tog ledningen efter fem minuter när Eric Norin hittade rätt i powerplay och sen skulle det dröja ett bra tag innan nästa mål i matchen kom.

Leksand försökte och försökte att få in pucken bakom AIK-målvakten Linus Lundin. Men räddade inte han, så var det ineffektivitet i avsluten som förstörde för hemmalaget.
— Trafik. Någon framför mål hela tiden. Samma sak i powerplay, var Johan Porsbergers recept mot de uteblivna målen när han intervjuades i paus av C More.

UTNYTTJADE SPELVÄNDNING

I mitten av den tredje perioden kunde AIK utnyttja en spelvändning när Jens Jakobs hittade rätt. Leksand plockade ut målvakten Tex Williamsson i sin jakt på först reducering och sedan kvittering. Men det var istället AIK som kunde utnyttja det när Eric Norin slog in pucken i öppen målbur och därmed sitt andra mål för dagen.
— Riktigt skönt. Jag tycker vi krigar till det riktigt bra idag, sa han efter matchen.

Leksands tränare Jens Nielsen var inte alltför nedslagen efter matchen. Han såg positiva signaler från laget.
— De säger själva att vi gjorde bästa för säsongen idag. Jag är nöjd över vad jag såg med inställningen. Den var jättebra över hela matchen.
Leksands stora problem nu är ineffektiviteten och Nielsen är medveten om det.
— Nu måste vi sätta oss ner och titta på vad vi kan göra konkret.