Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Jönköpings Södra IF

Udda hyllningen efter Nisses mål

I torsdags spelade Rolling Stones på Friends arena.

På söndagen var det en annan veteran som stal showen.

Nils-Eric Johansson gjorde ett vackert mål när AIK slog Jönköpings-Södra med 2-0.

Att Mick Jagger och Keith Richards nyligen uppträtt på Friends arena syntes tydligt på underlaget. Gräsmattan såg inte alls särskilt inbjudande ut att spela fotboll på.

Och någon vidare underhållning bjöds det inte på i den första halvleken.

AIK ägde spelet och försökte luckra upp ett väldigt samlat och defensivt J-Södra. Smålänningarna lyckades dock gå till pausvila utan att ha släppt in ett mål.

Nils-Eric Johanssons gjorde vackert mål

De höll dock inte ut särskilt länge i den andra halvleken. I den 49:e minuten räddade Evgeni Kobozev ett skott från Stefan Ishizaki, men returen studsade ut på Alexander Jallow som styrde in bollen i eget mål.

Det såg länge ut att bli matchens enda mål, men med fem minuter kvar studsade bollen ut till Nils-Eric Johansson vid straffområdeskanten.

Veteranbacken drog till på halvvolley, fick en riktigt bra träff och bollen seglade in i krysset.

Underliga hyllningen till "Nisse"

Efter matchen fick 37-åringen en - något annorlunda - hyllning av J-Södras Tommy Thelin.

– Jag är så otroligt imponerad av "Nisse", att vara så gammal och ändå så bra, säger han till C More.

2-0-segern tar upp AIK på 50 poäng och de ligger väldigt bra till för att ta en Europaplats.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.