TV: AIK mot Europa efter ny seger: ”Låt oss ta oss förbi Dif”

Allsvenskan

SOLNA. 2-0 mot Jönköpings Södra och ett stort steg mot Europa-spel nästa år.
Ett annat mål för de svartgula? Sluta före Djurgården i tabellen.
- Låt oss ta oss förbi dem, sa AIK-profilen Bojan Djordjic i ett tal på Friends Arena inför matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Inför 16 257 åskådare på Friends Arena tog AIK under söndagen emot Jönköpings Södra. Då tog man sig ett stort steg närmare spel i Europa League-kvalet till nästa säsong, genom en 2-0-seger.

Men det var ingen bländande fotboll som de svartgula bjöd sin publik på. I den första halvleken skapade AIK bara enstaka farligheter. Henok Goitom sköt tätt utanför efter en läck vändning inne i straffområdet och Stefan Ishizaki var inte långt ifrån att nicka in 1-0 i den 36:e minuten.

I början av den andra halvleken skulle dock AIK få hål på Jönköpings Södras Evgenij Kobozev. Mycket tack vare målvakten. För Kobozev styrde ett skott från Stefan Ishizaki rakt ut på sin högerback Alexander Jallow, som stötte in 1-0 i eget mål, i den 49:e minuten.

Annons

Någon J-Södra-anstormning mot AIK:s mål blev det sen aldrig. Bortsett från ett flipperspel i offensivt straffområde mäktade inte bortalaget med att skapa några ordentliga farligheter i den andra halvleken. Men fem minuter kvar av ordinarie speltid dundrade också AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson in 2-0 efter en hörna.

Nu går AIK, i alla fall tillfälligt, upp på andraplatsen i allsvenskan. Laget har fem poäng ner till BK Häcken som närmast jagar en Europa-plats, och två poäng ner till Djurgården som har en match mindre spelad och möter Sirius under söndagskvällen. Just att sluta före rivalen Dif i tabellen vill AIK mer än gärna göra. Klubbprofilen Bojan Djordjic, som vann SM-guld med klubben 2009, gästade Friends Arena under söndagen och bar in fanan inför avspark. Han höll också ett tal till publiken några minuter innan drabbningen sparkades igång - och sa då bland annat:

Annons

- Låt oss ta oss förbi Djurgården.

Vidare tackade han för allt stöd han fått under tiden i AIK och skickade med ett budskap till svartgula supportrar.

- Vi måste ro tillsammans!

I segerintervjun med C More efter matchen var AIK:s mittfältare Stefan Ishizaki också tydlig på frågan om vad det betyder att vara bäst i staden tabellmässigt när säsongen är slut om tre omgångar. Ishizaki sa kort:

- Det ska väl vi vara (bäst).

AIK:s lag: Oscar Linnér - Daniel Sundgren, Haukur Hauksson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Rasmus Lindkvist - Johan Blomberg, Kristoffer Olsson, Stefan Ishizaki - Henok Goitom, Nicolas Stefanelli (Chinedu Obasi 61)

Jönköpings Södras lag: Evgenij Kobozev - Alexander Jallow (Stefan Karlsson 60), Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe - Stian Aasmundsen (Fredrik Olsson 68), Robert Gojani - Jesper Svensson (Christos Gravius 68), Daryl Smylie, Dzenis Kozica - Tommy Thelin