Tottenham v Bournemouth 1-0

Vart tog tempot vägen? Wembley-förbannelsen bröts trots allt.

Bournemouths manager Eddie Howe lyckades med sin spelidé men förlorade ändå matchen.

Tack vare Christian Eriksens ”Roland Sandberg mål” lyckades Spurs vinna mot Bournemouth.

Roland Sandberg var en anfallare under 1970-talet, spelade i landslaget och han var en gubben i lådan som plötsligt dök upp snubblade och snedsparkade men fick ändå in bollen i mål.

Det var lågt tempo, fattigt på händelser och Bournemouth hade en ”packed defensiv”, alltså parkerat bussen framför mål. Bournemouth lurade in Spurs i fällan, Spurs tappade tempo och emellanåt var det gåfotboll. Bournemouth hade de vassaste chanserna i första halvlek.

Tur att Hugo Lloris var alert och räddade ett skott från Junior Stanislas som ändrade riktning när Eric Dier täckte skottet.

Direkt i inledningen av andra halvlek så började Eriksen dribbla utanför straffområdet, fick bollen för långt ifrån sig, men på något snubblande sätt och via motlägg bredsidade han in bollen med vänsterfot från straffområdeslinjen.

Kane och Alli hade några möjligheter i andra halvlek  men lyckades inte få in bollen bakom Bournemouths målvakt Begovic.

Spurs-lengendaren Jermain Defoe kom in i Bournemouth den 75:e minuten och skapade en farlighet, åter tur att Hugo Lloris var vaken och kunde rädda..

I slutet av matchen borde Spurs gjort 2-0, när Spurs snabbt anföll med fyra man mot två försvarande Bournemouth spelare. Tyvärr slog Sissoko en fruktansvärd dålig avgörande passning till Nkoudou. Nkoudou blev fälld av målvakten Begovic precis utanför straffområdet men på efterföljande frispark så lyckades inte Eriksen gör mål.

Spelet må kanske inte haft mycket att bjuda på men vad vi tar med oss från matchen är vikten av att Spurs har brutit Wembley-spöket i Premier Leauge.