Växjö vände och vann i Karlskrona

14 oktober 2017 21:34
Efter matchen

Karlskronas Växjönolla spräcktes - men smålänningarna skulle ta hem även det andra back-to-back-mötet. I den tredje perioden vände man underläge till ledning på bara en minut och befäste därmed sin andraplats i tabellen.

Karlskrona kom ut starkt inför sin hemmapublik i NKT Arena. När man fick chansen i numerärt överläge tidigt i matchen, spelade man sig snyggt igenom Växjöförsvaret innan Mattias Guter satte pucken i överliggaren bakom Viktor Fasth. Inledningen av perioden tillhörde hemmalaget, men sakta började gästerna ta över och skapa vassare chanser framåt. Några mål blev det dock inte efter de första 20.

– Det är små marginaler, men det är bara att fortsätta skjuta. Till slut måste det släppa, sade hemmalagets Mattias Guter till C More i pausen, om Karlskronas svårigheter att spräcka Växjös nolla.

Snabb småländsk vändning

Mittakten var av fortsatt underhållande och fartfylld karaktär och skulle dessutom bjuda på ett mål. Ett efterlängtat sådant, med Karlskronaögon sett. Efter att Växjö haft pressen i inledningen fick hemmalaget chansen i powerplay halvvägs in i perioden och denna gång skulle man utnyttja den numerära överläget. Emil Larsson satte sitt första mål för säsongen när hans skott styrdes via en Växjöback och in i nätet bakom Viktor Fasth.

I den tredje hade Växjö till en början svårt att skapa farligheter mot Johannes Jönsson. Karlskrona spelade smart och bjöd dessutom på en och annan kontring, men knappt 14 minuter in i perioden skulle hemmalaget åka på upprepeade kallduschar. Gästerna vände nämligen underläge till ledning på bara en minut - när först Andrew Calof slog in en puck i en rörig situation framför mål och sedan när Oliver Bohm snappade upp en misslyckat uppspel och satte 2-1 bakom Johannes Jönsson. Spiken i kistan satte nyförvärvet Brendan Shinnimin i tom kasse.

Någon upphämtning fick inte hemmapubliken se och Växjö plockade därmed även den andra matchen i back-to-back-fighten mot Karlskrona.