Oskar Steen och Mikael Wikstrand jublar efter 1-2. Foto: Bildbyrån

Färjestad vann toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Toppmötet mellan HV71 och Färjestad blev en riktig rysare. Efter en fartfylld och fysisk match stod Färjestad som segrare med 4–2.

Redan i inledningen började spelarna smälla på varandra i närkamperna, och det var framför allt gästerna som gynnades av det fysiska spelet. Serieledande Färjestad skapade mest och bäst under matchens första halva, och utan en storspelande Linus Söderström i HV-målet hade Karlstadlaget kunnat ha en stor ledning redan efter den första perioden.

Stark comeback

Men ledningspucken skulle komma till slut. En bit in i den andra perioden hamnade Martin Johansson helt fri framför mål och skickade in 1–0 till gästerna.

Hos HV71 var Kevin Stenlund tillbaka på isen. Centern hade missat de åtta senaste SHL-matcherna på grund av skada. Och Jönköpingslagets nummer 82 svarade för en succéartad comeback.

I mitten av den andra perioden grävde centern fram pucken vid sargkanten och satte 1–1 mellan Lars Haugens ben.

Gästerna jublade på nytt

Mikael Wikstrand sköt 2–1 till Färjestad i inledningen av den tredje perioden. Kort därpå satte Michael Lindqvist 3–1 i powerplay.

HV71 gav sig inte. När knappt halva slutperioden återstod tryckte Victor Ejdsell in 2–3 och satte rejäl nerv i matchen. Men det blev ingen kvittering. I stället avgjorde Dick Axelsson med ett hårt slagskott med knappt två minuter kvar av matchen.

Färjestads seger innebär att laget befäster sin topplacering. Laget har nu spelat in 24 poäng på nio matcher. HV71 står kvar på 17 poäng.

– Jag tycker att vi spelar bra ishockey i 55 minuter. Sedan står vi för lite kamp och krig också, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.