Växjö vände snabbt och sent i Karlskrona. Foto: Bildbyrån.

Upprört i Karlskrona efter ”handpassmål”

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som om Karlskrona skulle få revansch på Växjö i back to back-mötet men efter en sen vändning kunde smålänningarna åka hem med tre poäng efter 3-1. En handpassning föregick det avgörande 2-1-målet, vilket retade upp Karlskronalägret.

– Jag skulle kunna säga hur mycket som helst men det brinner. Jag tycker inte att det går rätt till på slutet där en handpass föregick 2-1-målet, säger Karlskronas tränare Ove Molin till C More.

– I dag fanns hjärtat där i alla fall. Det är en grupp som måste jobba extremt hårt jobb varje dag. Gör vi inte det får vi stryk, säger Molin.

I går kväll vann Växjö med 5-0 efter att ha varit överlägset. I dag var det en jämn match och KHK ledde med 1-0 fram till 53.35 då Andrew Calof vräkte in en retur för 1-1. En felträff av en Växjöspelare ställde KHK-försvaret som inte fick se studsarna gå deras väg.

Växjö har 6-0 i matcher på Karlskrona

Blott 1.01 senare drog Oliver Bohm iväg ett inte allt för hårt skott som letade sig in bakom Johannes Jönssons benskydd. Det var i tekningen före det målet som den klara handpassningen av en liggande Växjöspelare skickades iväg.

Målskytten Bohm förstår irritationen. 

– Jag förstår att det blir reaktioner från Karlskrona, det hade varit samma från oss om det hade drabbat oss. Men det är sånt som händer, säger han. 

3-1 kom i tom kasse i slutminuterna.

Växjö har nu vunnit de sex senaste matcherna mot Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.