Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Axelsson: "Det blir väl hummer och skumpa"

HV 71 mot Färjestad var inte bara en toppmatch - utan även en uppgörelse mellan vännerna Robin Figren och Dick Axelsson.

Färjestad vann med 4-2 efter att Axelsson prickat in matchens sista mål.

– Så jäkla härligt, säger Axelsson i C More.

HV 71 mot Färjestad. De regerande svenska mästarna mot höstens succélag. Robin Figren mot Dick Axelsson.

En kamp som Figren såg fram emot.

–  Det blir väl kul. Jag vet tyvärr när pucken släpps att det blir som vilken annan match som helst, men jag vet ju att han kommer hålla på och käfta där ute på blålinjen. Man får försöka koppla på skygglapparna och försöka koppla bort att det är ett troll där på andra sidan, sa han till HVTV inför matchen.

Och som en sista gliring skickade Axelsson ett meddelande till Figren sent i går kväll.

Axelsson och Figren i kompiskamp

Och de två drabbade samman och gnabbades ett par gånger under matchens gång. Men i spelet så spelade båda länge biroller.

Martin Johansson öppnade målskyttet för Färjestad framspelad av assistspecialisten Joakim Nygård. Kevin Stenlund kunde sedan kvittera för HV.

I början av den tredje perioden gjorde Färjestad ett litet ryck. Oskar Steens första mål för säsongen innebar 2-1 innan Michael Lindqvist hittade rätt i numerärt överläge till 3-1.

Victor Ejdsell kunde dock se till att matchen höll sig vid liv. Med elva minuter kvar reducerade han för Jönköpingslaget.

Axelsson dödade matchen

Det definitiva avgörandet skulle dock komma.

Och det var Axelsson som drog det längsta strået. Med drygt två minuter kvar av matchen hittade han luckan bakom Linus Söderström och satte 4-2.

Och på C Mores fråga om han förväntar sig att Figren hedrar vadet svarade Axelsson:

– Jag tror det, det blir väl hummer och skumpa. Klassiskt lördagsmys!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.