Tung eftermiddag i Göteborg

Publicerad 2017-10-14 19:34
Img 1439 1
Bravida Arena. En man utvisad i den första halvleken, endast ett (!) skott på mål och 0-3 i baken. AFC kunde ha fått en bättre start när allsvenskan omstartade under lördagen. "Bara glömma och gå vidare, säger "Alex" Michel.

Efter ett två veckor långt speluppehåll på grund av VM-kval drog allsvenskan igång igen på lördagen.

Men så här i efterhand är det nog en omstart som spelare och ledare i AFC Eskilstuna helst vill glömma, och det så fort som möjligt.

BK Häcken tog tag i taktpinnen per omgångende och när Paulo De Oliveria gav Häcken ledningen i den 25:e minuten, så var det fullt rättvist.

Om uppförsbacken var brant efter 0-1-målet, så blev den ännu brantare med drygt fem minuter kvar av den första halvleken, när Mohamed Buya Turay drog på sig ett rött kort, efter att AFC-anfallaren skickat upp vänsterarmen i ansiktet på hemmalagets Rasmus Lindgren.

Med en man mindre klev AFC-spelarna sedan ut på planen inför den andra halvleken.

Ett byte gjordes under halvtidspausen: Ut gick Andrew Fox och in kom Jernade Meade.

Meade, ja. I den 86:e minuten skickade engelsmannen i väg AFC:s enda skott på mål. Ett välriktat skott visserligen utanför straffområdet, som Häcken-målvakten dock inte hade några problem med att styra ut till hörna.

Då stod det 0-3 på tavlan.

Erik Friberg dubblade hemmalagets ledning i den 52:a minuten. Åtta minuter senare var det dags igen, när Nasiru Mohammed enkelt placerade in 3-0-målet.

- Nu är det bara att glömma det här och gå vidare, suckar mittbacken Alexander Michel.