Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Halmstads BK

Erlingmark och Boman fixade seger för Blåvitt

IFK Göteborg gick mot en tung förlust borta mot Halmstads BK. Men i den andra halveken klev August Erlingmark och Mikael Boman fram och gav Blåvitt segern.

Förlusten för HBK innebär att man nu har hela åtta poäng upp till kvalplats.

– Vi förtjänar att vinna matchen, säger Alf Westerberg.

August Erlingmark.

IFK Göteborg var på jakt efter sin andra raka seger när man gästade Halmstads BK på Örjans Vall. Blåvitt fick dock en tuff start på matchen.

Pontus Dahlberg orsakade en när han rev ner Tryggvi Hrafn Haraldsson i straffområdet, och fram klev Pontus Silfwer som placerade in 1-0 till HBK.

IFK Göteborg vaknade dock till rejält i den andra halvleken. Både Sebastian Eriksson och inbytte Patrik Karlsson Lagemyr hade två riktigt vassa chanser men Malkolm Nilsson storspelade i HBK-målet.

Erlingmark kvitterade

Några minuter senare kom det efterlängtade kvitteringsmålet för Blåvitt. Karlsson Lagemyr avlossade ett skott på täckande HBK-försvarare, men på returen kunde August Erlingmark skjuta in 1-1 med ett välplacerat volleyskott.

Erlingmark var senare framme och hotade igen i den 74:e minuten på Billy Nordströms vänsterinlägg, avslutet gick tätt utanför trots att Erlingmark stod helt fri med öppet läge mot mål.

– Det ska vara 2-1 till IFK Göteborg men August Erlingmark bränner ett gyllene läge. Billy Nordström ger Erlingmark ett kalasläge, det där måste och ska vara på mål, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

... och Boman avgjorde

Blåvitt satte in en intensiv slutforcering som gav reslutat. I den 88:e minuten höll sig Mikael Boman framme på Sam Adekugbes inlägg, och styrde in det förlösande 2-1-målet.

För HBK är förlusten riktigt tung som i och med förlusten ligger sist i allsvenskan på 17 poäng och hela åtta poäng upp till Jönköping Södra som har kvalplatsen.

Alf Westerberg efter matchen:

– Efter en tveksam första halvlek kommer vi ut mycket bättre i den andra halvleken. Vi skapar tillräckligt med möjligheter och förtjänar att vinna matchen. Vi får träff i vårt presspel och samtidigt tar vi duellspelet på ett helt annat satt. Vi hittade ytan framför HBK:s backlinje när Patrik Karlsson Lagemyr kom in matchen, säger han till C More.