Liverpools Joe Gomez i rött i kamp med Manchester Uniteds Marcus Rashford. Foto: TT.

Lindelöf debuterade med ett sent inhopp

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool var närmast att spräcka nollan men klassikermötet med ligatvåan Manchester United slutade 0-0, precis som förra året. Det är första gången i ligahistorien som två raka möten mellan lagen i Liverpool blir mållösa. Victor Nilsson Lindelöf fick göra sina första sekunder i Premier League efter ett sent inhopp.

Allra närmast att spräcka nollan var det strax före pausen när Joel Matip volleysköt ett hårt närskott som Man U-målvakten David De Gea räddade med en vass fotparad. De Gea glänste i United och det var matchens räddning.

– Det är en världsklassspelare, om inte den bästa målvakten i världen. Den räddningen höll oss kvar i matchen, säger Ashley Young till Viasat.

Strax efter blev Man U:s Romelu Lukaku frispelad och avlossade ett tungt skott som Simon Mignolet tippade ut. Det var Uniteds enda målchans på hela matchen.

Lindelöf fick 90 sekunder

I den 93:e minuten blev Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf inbytt i stället för Ashley Young. Det var första gången den svenske landslagsmannen fick speltid i Premier League. 90 sekunder fick han göra i sin debut.

Efteråt var det kritik mot matchen och speciellt andra halvlek som var tråkig. Inget av lagen hade något skott på mål i andra halvlek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.