Växjö tog hem rond 1 mot Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Växjö vann mot Karlskrona med 5-0 i det första av två täta möten. I morgon klockan 18.00 möts de igen, då i Blekinge. Publiken stod upp och klappade händerna och sjöng under slutminuterna.

– Vi gör en otroligt bra match i dag. Det känns tryggt när alla vet vad de ska göra, säger målvakten Viktor Fasth som lyfter fram stämningen till C More efter att ha hållit nollan för andra gången under säsongen.

– Våra fans skapar en fantastisk stämning.

I slutet av första perioden gjorde Tuomas Kiiskinen 1-0 i powerplay för Växjö. Han stod placerad framför kassen och stötte pucken i stolpen, hann fånga in sin egen retur och raka in pucken i målet bakom överspelade målvakten Henrik Lundberg som var Karlskronas bästa spelare.

Kiiskinen öppnade och stängde målskyttet

Kiiskinen stängde sedan målfabrikationen när han från nära håll, också det i powerplay, prickade in 5-0 ett par minuter från slutet.

2-0 kom när Liam Reddox drog iväg pucken mot målet och Martin Lundberg styrde in den, vilket var svårt att se på reprisbilderna.

Karlskrona tog inte vara på chanserna

3-0 dundrade Janne Pesonen in i powerplay.  Han siktade och drog upp pucken stenhårt i det högra krysset. Karlskrona hade en stolpträff vid 0-1 och hade flera powerplay-lägen utan att få utdelning inför en ganska stor medrest klack.

– Vi har våra chanser och borde hängt dit någon i powerplay, säger Mattias Guter.

När Pontus Netterberg med en backhand nära mål tryckte in 4-0 var det game over för KHK i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.