Gå direkt till sidans innehåll
Dallas Stars

Svensksuccén bakom Nashvilles seger i natt

LOS ANGELES. Firma Forsberg & Arvidsson är tillbaka i aktion.

Med var sitt mål ledde Filip Forsberg, 23, och Viktor Arvidsson, 24, sitt Nashville till en 4-1-seger över Dallas hemma i Bridgestone Arena i natt, svensk tid.

Forsberg har nu gjort 5 poäng, 3 mål och 2 assist, på de senaste två matcherna.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Filip Forsberg och Samuel Girard.
Filip Forsberg firar sitt mål mot Dallas.

Efter att ha särat på svenskarna och fjolårets succékedja med Ryan Johansen, som centerforward mellan dem under serieupptakten, är nu trion tillbaka tillsammans.

Och det har betalat sig.

Svenskkedjan plockades ihop igen under matchen i tisdags och vände ett 3-5-underläge mot Philadelphia till en 6-5-seger.

I natt var trion tillsammans från start och producerade 4 poäng.

Filip hade förutom målet också en assist liksom Johansen.

Forsberg målskytt för Predators

Forsberg gav Predators ledningen med 2-1 i powerplay efter drygt sex minuters spel i den andra perioden när han störtade fram på en retur efter ett skott rookiebacken Samuel Girard.

Filip spelade sedan fram Viktor till 3-1 efter en snabb kontring sedan Dallasforwarden Alexander Radulov tappat pucken på egen blå linje.

Forsberg tog några snabba skär in i anfallszonen och lade ut pucken till höger, där en fri Arvidsson hade tid att sikta och kunde placera skottet på klubbsidan över axeln på Starsmålvakten ben Bishop.

4-1 skickade P.K. Subban in i tom kasse med två minuter kvar sedan Dallas plockat ut Bishop i jakten på en reducering.

Filip Forsberg svarade för 3 poäng, 2 mål och 1 assist, mot Philadelphia och nu bjöd han på två nya poäng.

"Våra tre bästa perioder i höst"

Både Forsberg och Arvidsson nådde drömgränsen 30 mål förra säsongen och ska Nashville ta sig till en ny final i Stanley Cup måste de unga svenska forwardsstjärnorna på nytt visa att de är stora målskyttar.

Filip har gjort 4 mål på de fyra inledande seriematcherna. Det tog honom 31 matcher ifjol att göra sina fyra första mål, men nöär han väl kom i gång blev det 31 fullträffar till slut.

Han har satt som mål att försöka undvika svackor i målskyttet i vinter.

Målvakten Pekka Rinne var mer än nöjd med vad han såg från sina lagkamrater i nattens match.

– Det här var våra tre bästa perioder i höst. Det var verkligen ett steg i rätt riktning.

Hos Dallas spelade John Klingberg mest av alla (24.53 min) och var med och spelade fram till Jamie Benns 1-0-mål.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.