Westin matchhjälte med tre minuter kvar

Uppdaterad
Publicerad

Serieledaren mot tabelltrean. Och det blev precis så jämt som det låter.

Med tre minuter kvar sköt Jens Westin in det avgörande målet, och Färjestad vann med 4-2 mot Djurgården.

Kvällen på Hovet började dramatiskt när Djurgårdslegendaren Nichlas Falk svimmade på isen – mitt under hyllningarna då hans tröja hissades till taket.

Falk fördes till Södersjukhuset, och mår efter omständigheterna bra, enligt C More.

Kanske var djurgårdarna skakade av det som skett, för det var Färjestad som inledde bäst och ledde med 2-0 efter första perioden. Men Djurgårdarna tog sig samman och inför sista perioden stod det 2-2.

Slutet av matchen blev spännande. Djurgården hade flera vassa chanser och ett powerplay, men det var Färjestad som stod för effektiviteten.

Jens Westin avgjorde med ett rappt skott med 3,24 kvar, och Johan Ryno avslutade sedan målskyttet i tom kasse. Det var sjätte segern på åtta matcher för serieledarna som imponerat i inledningen av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.