Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Frölunda HC

Två snabba mål – Frölunda föll igen

Två mål på mindre än två minuter.

Frölunda föll hemma mot rivalen HV 71 med 1–3.

Efter en intensiv matchinledning var det HV 71 som tog ledningen i första perioden genom finländaren Max Wärn.

Gästerna fortsatte pressa på efter ledningsmålet men Johan Mattsson i Frölundamålet stod pall.

Kvitteringen kom nio minuter in i andra perioden i powerplay genom Matt Donovan. Amerikanen blev fint framspelad av landsmannen Ryan Lasch innan han med ett distinkt slagskott fick se säsongens första fullträff segla in i målet.

Efter fyra minuter in på tredje perioden fick HV 71 möjlighet att spela närmare 40 sekunder i fem mot tre. Men trots stor press så lyckades Frölunda hålla ut.

Det gjorde man däremot inte ett par minuter senare när John Nyberg blev utvisad.

I en snabb omställning lyckades kvicke Mattias Tedenby dribbla bort Frölundaförsvarare och snärta in 2–1 i krysset.

Uppförsbacken blev genast brantare för Frölunda då Victor Ejdsell dryga minuten senare snodde åt sig pucken av Simon Hjalmarsson i sarghörnet och bröt in för 3–1, vilket också blev slutresultatet.

Förlusten var Frölundas tredje den här säsongen och man ligger på en elfteplats i tabellen.