Ishockey

HV71 ute ur CHL redan i gruppspelet

HV71 förlorade på tisdagskvällen med 0–3 mot tjeckiska Oceláři Třinec i Champions Hockey League. HV71 är därmed ute ur CHL redan i gruppspelet.

Bäst i Sverige – men inte i närheten av Europatronen.

SM-guldlaget HV71 är utslaget ur Champions Hockey League efter 0–3 borta mot tjeckiska Trinec i den sista gruppspelsomgången.

HV71 behövde vinna matchen under ordinarie tid för att ta sig vidare till åttondelsfinal men fick en mardrömsstart. Vladimir Svacina gjorde 1–0 för hemmalaget efter lite mer än en minut och Jiri Polansky utökade till 2–0 innan det hade gått tio minuter av första perioden. Bohumil Jank satte 3–0 i tom bur.

Trinec gör i och med segern tyska Mannheim sällskap i åttondelsfinal från grupp D.

Övriga svenska lag i turneringen – Malmö, Växjö, Brynäs och Frölunda – var klara för avancemang inför den sista gruppspelsomgången.