Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Så ska Anders Svensson hyllas på Borås Arena - se bilderna

Allsvenskan

Anders Svensson kommer att hyllas på Borås Arena.
På torsdagen presenterades de första skisserna på fasadmålningen
- Förmodligen den ende fotbollsspelaren som blir hyllad på det här sättet som ni ser i dag, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Foto: Bildbyrån.

Det var under som Elfsborg gick ut med att man kommit fram till hur klubbikonen Anders Svensson skulle hyllas på Borås Arena. Svensson själv var då ovetande om exakt hur hans insatser skulle förevigas.

- Jag vet inte riktigt på vilket sätt, så det blir en överraskning för mig också. Jag tänker ju att det kanske blir en målning, men det har varit lite hemligt för mig också. Det känns otroligt roligt och smickrande. I fotbollen går det ju inte riktigt att göra som inom hockeyn, där man hänger upp tröjor i taken och så vidare, utan det har väl tidigare mer handlat om statyer eller att döpa någon loge eller läktare efter en person. Det här är lite nytänkande och det är lite roligt. Det är ju unikt, sa Svensson till Fotbollskanalen.

Annons

Under torsdagen höll Elfsborg en träff där supportrar och media bjudits in. Där gav man mer detaljer kring hur hyllningen kommer att se ut – och det rör sig om två större fasadmålningar i gråskala på Borås Arena.

Kostnären är Shai Dahan är den som kommer att stå för målningen.

- Det känns helt rätt att framställa Anders Svensson i gråskala. Tänk på bilder du ser framför dig av Mohammad Ali eller Pelé, det är något legendariskt över svartvita bilder. Gråskala känns passande för en legendar. Jag vet hur mycket Anders betyder för den här staden och klubben, säger Dahan till Borås Tidning.

Klubbchefen Stefan Andreasson:

- Förmodligen den ende fotbollsspelaren som blir hyllad på det här sättet som ni ser i dag, säger han.

Arbetet beräknas ta två till tre veckor.

Publicerad 2017-10-05 kl 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto