Svensken hyllas – efter NHL-debuten

LOS ANGELES. Han snodde den sista backplatsen i Toronto Maple Leafs bara ett dygn före seriepremiären.

I natt, svensk tid, gjorde Andreas Borgman sin första match i NHL.

Och vilken debut det blev.

Den 22-årige backtuffingen hade en assist och var +2 när Toronto utklassade Winnipeg på bortaplan med 7-2 .

– Killen är helt oblyg och en frisk fläkt, berömde förre NHL-stjärnan och numera tv-kommentatorn Craig Simpson i sändningen hos Sportsnet.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Toronto besegrade Winnipeg med 7-2.
William Nylander stod för ett av Torontos mål.

Själv var Andreas jättenöjd efteråt.

– Det känns helt perfekt. Jag vill bara behålla min plats och fortsätta att jobba hårt. Förhoppningsvis kommer jag att vara kvar i den här ligan under en lång tid, sa Borgman till Toronto Star efter matchen.

Det blev en sprakande premiär för Maple Leafs, där William Nylander gjorde ett av målen och hade lagets bästa plus- och minusstatistik med sina +4.

Hjältarna var många i Toronto, den störste av dem alla danske målvakten Frederik Andersen, som räddade 35 skott.

Det var Andersen som höll gästerna kvar i matchen under de första 15 minuterna när Jets tryckte på och fick tre spela raka powerplay.

William Nylander målskytt

Men under periodens sista fem minuter gjorde Toronto tre snabba mål och kopplade greppet om tillställningen.

William Nylander stod för 3-0-målet när han omarkerad vid den högra stolpen kunde trycka in pucken i öppen kasse sedan Jetsförsvaret blivit helt bortspelat.

Nyförvärvet Patrick Marleau från San Jose ökade på till 4-0 i den andra perioden och samme Marleau gjorde också 5-0 en halvminut in i den tredje perioden.

Rookien Andreas Borgman var med och assisterade till Auston Matthews 7-1-mål med åtta minuter kvar.

Det var en perfekt avslutning på en glädjens kväll för Borgman.

Han fick massor av istid i debuten, 16.34 minuter under 29 byten.

Svensken fick ofta vara inne och döda utvisningar (2.36 min) och gjorde det bra.

Och som tv-kommentatorerna noterade, så var Borgman helt orädd i sin NHL-debut.

Han smällde på Winnipegs lagkapten och anfallsstjärna Mark Scheifele på öppen is redan under sitt första byte i NHL.

Laine: "Bedrövligt – jag skäms"

Borgman spelar i tröja nummer 55 och bildade backpar ihop med Connor Carrick.

Andreas hade ett skott på mål, em registrerad tackling, täckte ett skott och drog på sig en utvisning för interference i den tredje perioden.

Hos Toronto visade jättetalangen Auston Matthews att han tänker vara med i poängjakten från start.

Matthews gjorde ett mål och assisterade till ytterligare två.

Hos Winnipeg var besvikelsen stor.

– Det är bedrövligt att förlora hemmapremiären med 7-2. Jag skäms, sa den finländske stjärnforwarden Patrik Laine.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.