Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Lovande akademispelaren flyttas upp till Häckens A-lag

Allsvenskan

Häcken har gjort ännu ett nyförvärv, 19-åriga Lucas Hedlund, som senast kommer från klubbens akademilag.
- Det har varit mitt mål sedan jag kom hit, säger Hedlund till Häckens officiella hemsida.

Lucas Hedlund och BK Häcken har kommit överens om ett ettårskontrakt med möjlighet på ytteligare en förlängning på tre år skriver klubbens hemsida.

Hedlund leder just nu den interna skytteligan och har gjort 17 mål på 24 matcher. Han har dessutom varit med och tränat med A-laget under delar av säsongen.

– Lucas har spelat sig till detta, så enkelt är det. Ju bättre han blir i sin spelförståelse, ju längre kan han nå, för han har redan många spetsegenskaper. Alla är inte poängspelare men Lucas har visat det både i U21 och juniorerna, säger sportchefen Sonny Karlsson.

– Det känns väldigt bra, det har varit mitt mål sedan jag kom hit till Häcken. Det här är en bra miljö, jag har utvecklats mycket här och det finns bra förutsättningar för att ta steget vidare, upp i A-lagsfotbollen. Nu ska jag bara kriga på, hålla mig frisk och jobba hårt, så hoppas jag att det blir speltid i A-laget så småningom, säger Lucas Hedlund till Häckens hemsida.

Annons

Häcken skriver på deras hemsida att målsättningen är att så många egna spelare som möjligt ska ta steget vidare till BK Häckens akademi, för att sedan flyttats upp till A-truppen. Hedlund blir den senaste akademispelaren som tagit steget upp till BK Häckens A-lag. 

– Det betyder att vi har en bra akademi och att det är den här vägen vi ska fortsätta att gå. Vi ger möjligheter för unga spelare att ta sig fram och det är så vi ska fortsätta jobba långsiktigt, säger Sonny Karlsson.

Publicerad 2017-10-04 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto