Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Svensson förevigas på Borås Arena: "Jag är hedrad"

Allsvenskan

Elfsborg meddelar att Anders Svensson under torsdagen kommer förevigas på Borås Arena.
Huvudpersonen själv vet inte exakt hur, men enligt BT rör det sig om en gigantisk fasadmålning.
- Det blir en liten överraskning. Det här är hedrande, säger Svensson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Anders Svensson hann spela 370 allsvenska matcher i Elfsborgs gulsvarta tröja och har vunnit SM-guld med klubben vid två tillfällen. Den tidigare landslagsmittfältaren är en av de största i Borås-klubbens historia och nu väljer Elfsborg att hylla 41-åringen på ett speciellt vis.

I ett pressmeddelande skriver Elfsborg följande:

"Anders Svensson kommer att förevigas på Borås Arena av den internationellt erkände konstnären Shai Dahan, hjärnan bakom Street Art–festivalen No Limit och bosatt i Borås sedan flera år tillbaka".

Elfsborg bjuder in media, medlemmar och supportrar till förevigandet, som kommer att ske under torsdagen. Men klubben verkar fram till dess vilja hålla det hemligt hur Svensson kommer att förevigas. Huvudpersonen själv vet nämligen inte.

Annons

Borås Tidning skriver dock att Elfsborg i våras ansökte om bygglov för en fasadmålning på totalt 396 kvadratmeter - på en väggyta på Borås Arena.

- Jag vet inte riktigt på vilket sätt, så det blir en överraskning för mig också. Jag tänker ju att det kanske blir en målning, men det har varit lite hemligt för mig också. Det känns otroligt roligt och smickrande. I fotbollen går det ju inte riktigt att göra som inom hockeyn, där man hänger upp tröjor i taken och så vidare, utan det har väl tidigare mer handlat om statyer eller att döpa någon loge eller läktare efter en person. Det här är lite nytänkande och det är lite roligt. Det är ju unikt, säger Svensson till Fotbollskanalen.

- Det känns hedrande att uppmärksammas på det här sättet. Det känns lite speciellt och det är stort för mig och eftersom jag inte vet allt så är det ju också lite nervöst.

Annons

I förra veckan uppgav GT att Svensson är aktuell för att kliva in i Elfsborgs ledarstab till nästa säsong. Om det säger legendaren:

- Jag kan inte säga något, för jag vet inte vad som händer. Det finns folk som jobbar för fullt med det där och kommer säkert bli bra. Det är bra att de inte stressar fram något.

Skulle du vara sugen på att kliva in i Elfsborg i någon roll?
- Jag vet inte. Jag och Stefan (Andreasson, klubbchef) har ju pratat om det lite fram och tillbaka egentligen sedan jag slutade spela. Samtidigt vill jag landa i vad jag vill med mitt liv och fotbollen. Jag vill ha frihet, kunna styra min egen tid och framför allt vara med familjen mycket. Det har jag kunnat göra nu i två år och det har känts bra. Sen får vi se om jag kan vara med och hjälpa Elfsborg på något sätt ändå. 

Svensson menar dock att det vore bra för honom att skaffa sig mer erfarenhet innan han går in i någon sorts tränarroll i Elfsborg. Därför påbörjar han i nästa vecka Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning. 

Annons

- Men jag är inte intresserad av att bli huvudtränare för något lag, för det tar till och med mer tid än om man är spelare. Men den utbildningen kan ändå vara en bra erfarenhet att ha om jag bitvis ska hjälpa Elfsborg eller göra andra saker, avslutar Svensson.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-04 kl 13:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto