Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häcken laddar om efter kollapsen: "Haft ett tydligare snack"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Kollapsen mot AIK har analyserats klart. Mot Östersund hoppas Häcken studsa tillbaka.
- Alla har fått gå till sig själva för att se om man kan göra något extra för att hitta tillbaka till det vi hade innan, säger Peter Abrahamsson.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Först 1-4 mot IFK Norrköping. Sedan 1-6 mot AIK.

Efter nio raka matcher utan förlust säckade Häcken ihop två gånger om. Kännbart i kampen om europaplatserna.

- Men det är bara att hoppa på tåget igen. Det är onödigt att gräva gropen djupare, säger Peter Abrahamsson.

Hur har ni analyserat förlusten mot AIK?
- Vi har snackat igenom den. Alla vet att det var en dålig match som vi gjorde. Vi kom inte upp i nivå.

Hur kunde det bli 1-6?
- Deras skicklighet i kombination med att vi var dåliga. Vi får försöka göra så att det inte upprepas.

Tränaren Mikael Stahre:

- Den gemensamma nämnaren för den dåliga insatsen mot AIK var att vi totalt sett var för passiva i vårt presspel. Vi var inte så tajta, aggressiva och samlade. I kombination med att AIK var bra såklart.

Annons

Hur har ditt analysarbetet sett ut?

- Den stora skillnaden man gör kontra om man har presterat bra är att det blir mer slag på fingrarna. Att man uppmärksammar. Det har blivit en tydligare återkoppling och ett tydligare snack. När man har passerat det är det daglig rytm mot match. 

Någon hårtork från dig?
- Nej, det vill jag inte säga. I ett sånt läge räcker det inte bara med känslomässig yttring. Man måste se saker klarsynt. Så snarare tvärtom.

På presskonferensen efter 1-6-matchen konstaterade AIK:s tränare Rikard Norling att "nu går Stahre hem till sin lilla snickeriverkstad och kommer ut med både briljans och ursinne. Jag är hundra på att Häcken kommer vinna nästa match".

På söndag, då Häcken möter Östersund, får vi se om Norlings ord stämmer.

- Som tränare är det inte otänkbart att man hamnar i scenarion som är skarpa. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Man har en ganska stor beredskap för hur man ska hantera det. Det är nästan så att man går igång lite mer på det, konstaterar Stahre. 

Annons

Du är mer taggad nu alltså?
- Alla som håller på med elitfotboll har en instinkt att de vill vara bra. När man inte är bra vill man inte fortsätta vara dålig. Sedan är det här en unik match mot ett jävligt bra motstånd. Det är numera en av allsvenskans svåraste bortamatcher.

Häcken har redan mött Östersund två gånger i år. Först hemma i cupsemifinalen, sedan hemma i allsvenskan. Båda gångerna slutade det med förlust.

- Det är dags för revansch nu då, säger Peter Abrahamsson.

Fakta: Läget i Häcken

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Egzon Binaku, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, David Engström, Nasiru Mohammed, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust, Paulinho, Mathias Ranégie, Ahmed Yasin, Kevin Ackermann

Annons

Trolig startelva (5-2-3): Abrahamsson - J. Andersson, Lindgren, Faltsetas, Ojala, Binaku - Friberg, Abubakari - Mohammed, Paulinho, Yasin

Saknas: Mervan Celik (känning i baksida lår), Kari Arkivuo (inte matchklar efter skada), Alexander Farnerud (knä), Alhassan Kamara (knä), Jasmin Sudic (knä)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-01 kl 09:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto