Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Straffräddning när J-Södra äntligen vann igen

Allsvenskan

Två lag i dålig form gjorde upp på Stadsparksvallen, och det var J-Södra som tog hem segern medan kräftgången fortsätter för Sirius.

Halmstads BK

Sirius kom till Jönköping med 0-5 mot Östersund i färskt minne och fyra raka allsvenska förluster i bagaget. J-södra och sin sida hade inte vunnit i allsvenskan sedan slutet av juli då man besegrade Hammarby. Två lag med sviktande form således. Men hemmalaget satte fart direkt. Daryl Smylie testade Sirius målvakt ordentligt med ett farligt skott utifrån, och på den efterföljande hörnan höll sig just Smylie framme igen och satte en retur till 1-0 för J-Södra. Då hade vi inte ens spelat två minuter.

J-Södra trummade på ordentligt, och 20 minuter efter 1-0 bröt man ett anfall på egen planhalva och vände spelet snabbt. Tommy Thelin satte en fin passning till Dzenis Kozica som säkert placerade bollen intill stolpen för 2-0.

Annons

Tempot drogs ner något, men Sirius kom inte till och 2-0 stod sig i halvtid.

J-Södra var inte lika angelägna om att anfalla i andra halvlek, och Sirius hade svårt att etablera något tryck. Innan knappa 80 minuter var spelade satte J-Södra dock spiken i kistan, då rollerna från 2-0 var omvända med Kozica som framspelare till Thelins 3-0.

Det blev dock aningen nervigt mot slutet. Sirius Stefano Vecchia reducerade snyggt efter 85 minuter, och kort därefter hade Maholli ett farligt avslut som inte resulterade. På tillägg gick Vecchia omkull i straffområdet, med straffspark som följd. Maholli fick en ny chans att sätta press på J-Södra sista minuten, men slog en svag straff mitt i målet som Cajtoft räddade.

J-Södra har därmed två poäng upp till Sundsvall ovanför kvalstrecket, men med en match mer spelad. Sirius får försöka bryta förlustsviten hemma mot Örebro nästa omgång.

Annons

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Startelvor:

J-Södra: Cajtoft - Jallow, Calisir, Portillo, Siwe - Gojani, Fendrich - Svensson, Smylie, Thelin - Kozica.

Sirius: Jonsson - Arvidsson, Pehrsson, Larson, Andersson - Gustafsson, Lundholm, Thor - Haglund, Maholli, Vecchia.

Matchen sänds på C More Live 3 och kan även streamas på cmore.se.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.