Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Östersunds FK

Nya knallen: "Svårt att sätta ord på det"

Östersund fortsätter att skapa storm i fotbolls-Europa.

Jämtlänningarna skrällslog på torsdagskvällen tyska Hertha Berlin på hemmaplan med 1-0 och toppar sin Europa Leaguegrupp.

Brwa Nouri blev matchhjälte med sitt mål från straffpunkten.

– Jag är riktigt stolt, säger Nouri till Kanal 9.

Östersund firar efter Nouris 1-0-mål.

Sagan vägrar ta slut. Efter att ha slagit ut Galatasaray och vunnit i sin Europapremiär mot Zorya i Ukraina tog Östersund nästa stora skalp på torsdagskvällen.

Tyska Hertha Berlin, som slutade sexa i Bundesliga förra säsongen, kom på besök. Och det var tydligt att gästerna hade taktiken klar från start.

De trampade gasen i botten direkt och pressade Östersund rejält de första 15 minuterna.

Östersund tog ledningen på straff

ÖFK såg chockat ut och kom undan med blotta förskräckelsen i den tolfte minuten när Hertha fick en dubbelchans, men Östersund lyckades rensa på mållinjen.

Därefter så åt sig Östersund in i matchen och det gav utdelning.

22 minuter in så skickade de in ett inlägg i Herthaboxen som nickades ner och tog på en försvarares utsträckta arm. Domaren pekade direkt på straffpunkten och tog ingen notis av Herthaspelarnas - och då framför allt Vedad Ibisevics - protester.

Även den tyska tidningen Faz tyckte att straffen var felaktig:

"Ett tvivelaktigt beslut från domaren. Det är mycket bittert för Hertha", skriver de i sin liverapport.

Från straffpunkten var Brwa Nouri iskall och stänkte in 1-0 till Östersund.

– Jag tänkte att det var säkrast att lägga den i mitten, säger Nouri till Kanal 9.

Dramatiskt i slutet

Därefter hade båda lagen sin beskärde del av chanser. Saman Ghoddos, som går i valet och kvalet i vilket landslag, hade en fin chans på en frispark men målvakten stod pall.

Tidigare nämnda Ibisevic hade även han ett farligt läge som rullade tätt utanför. I slutet av matchen skrek Mitchell Weiser på straff när han tyckte att han drogs i tröjan i straffområdet.

Domaren var dock inte av samma åsikt. Det var bara en av många heta händelser i slutet. Ghoddos fick ett gyllene läge att döda matchen i den 87:e minuten när han blev fri i straffområdet, men avslutet med yttersidan gick precis utanför stolpen.

I momentet efter fick Valentin Stocker ett gyllene läge efter flipperspel i ÖFK:s straffområde men skottet täcktes.

Östersund leder sin grupp

Hertha Berlin pressade på rejält under stopptiden, men Östersund lyckades hålla ut och vinna.

– Det är sån jävla kämparglöd. Det är en tuff match, men vi gör det bra. Vi har inte jobbat så här hårt på den här arenan sen jag kom hit till klubben, säger Nouri innan han tittar runt på publiken.

– Vi vet inte vad som händer, det är svårt att sätta ord på det. Jävligt häftigt.

Segern innebär att Östersund har full pott efter två matcher och leder Grupp J med sex poäng. Zorya har tre poäng medan Hertha och spanska Athletic Club står på varsitt poäng.

– Jag tänker inte så mycket på tabellen nu, vi ska möta några riktigt bra lag. Vi vet vår plats i turneringen och ska bara göra vårt bästa, säger tränaren Graham Potter som hyllade sitt manskap.

– Vi försvarade väl, spelarna verkade lugna med bollen även om jag var allt annat än lugn. Spelarna var fantastiska, jag är så stolt över dem.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.