Publicerad

Mitt i Hertas ursinniga press tilldömdes Östersund straff.

Brwa Nouri satte iskallt 1-0 – hans tredje straffmål i Europa-spelet.

Det räckte för vinst, och jämtarna leder gruppen efter två omgångar.

Hertha inledde i rasande fart och hade flera vassa lägen. Det var smått otroligt att det inte stod 1-0 till tyskarna efter tolv spelade minuter. Valentino Lazaro hade ett jätteläge efter ett fint inlägg, men Aly Keita stod i vägen i mål.

Nouri gjorde det igen

Mitt i tyskarnas press tog istället Östersund ledningen i den 22:a minuten. Bollen studsade upp på Jordan Torunarighas hand. Domaren tvekade inte en sekund och blåste straff. Inför 8000 åskådare på ett utsålt Jämtkraft arena stegade Nouri lugnt fram till straffpunkten, väntade ut målvakten och satte sin tredje straff i Europa-spelet.

Europa League

– Det var bara att slappna av. Jag försökte hitta ett inre stillhet bara. Jag la min förra straff åt höger senast och förmodade att han (målvakten) hade sett det, så det var bara att lägga den i mitten, säger Nouri till SVT Sport.

Ghoddos gånger tre

I den 61:a minuten hade Saman Ghoddos andra halvleks bästa chans, men avslutet gick precis över. Ghoddos hade ytterligare ett jätteläge, men bollen gick några centimetrar på fel sida om stolpen. Och som om det inte var nog var han ytterst nära att näta med bara minuter kvar av matchen efter ett lysande anfall av hemmalaget. Men några fler mål blev det inte, för något av lagen.

Efter två matcher och full pott är Östersund i fortsatt ledning i sin grupp i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.