Foto: SVT

Lapp på luckan när Östersunds FK tar emot Hertha Berlin

Uppdaterad
Publicerad

I Europa Leagues andra omgång möter Östersunds FK den tyska klubben Hertha Berlin. 8000 biljetter är sålda – det blir ett fullsatt Jämtkraft arena.

– Det var stort att spela i Ukraina och vinna där, men att gå in och spela inför sina hemmafans kommer bli något extra, säger ÖFK-backen Tom Pettersson till SVT Sport.

Efter 2-0 segern borta mot Zorya Luhansk i den första gruppspelsmatchen väntar nu Hertha Berlin hemma på Jämtkraft arena för Östersunds FK i Europa League.

8000 biljetter är sålda och det blir ett fullsatt Jämtkraft arena. Men det blir inte bara jämtar på läktaren – Hertha Berlin kommer att backas upp av 600 tillresta fans.

Europa League

– Jag har läst om deras framgångssaga och att dom har slagit stora lag som Galatasaray och PAOK så det blir en svår match men jag tror att vi kommer att vinna, säger bortasupportern Daniel Blom.

Båda lagen kommer från varsin förlust i den inhemska ligan. Dock är Östersunds självförtroende i Europa League väldigt starkt.

– Jag tror vi vinner men vi möter ett sjukt bra lag, förmodligen det bästa vi har mött hittills så det kommer bli extremt tufft. Men vi tror på oss själva, det gör vi alltid, säger Tom Pettersson back i Östersunds FK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet