Örebro vann svängigt möte i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som den 12 augusti var Sirius tvåa i allsvenskan men sedan dess – fem raka förluster ett lag i fritt fall. Ikväll mot Örebro fortsatte motgångarna, sjättre raka nollpoängaren. Två mål inom loppet av två minuter grundlade närkingarnas seger i Uppsala med 4-3. Matchhjälte och tremålsskytt – Filip Rogic.

-Vi har lite tur, konstaterade Rogic i C Mores pausintervju och syftade bland annat på att hans lagkamrat, mittbacken Arvid Brorson, räddade en Siriusreducering stående på mållinjen, precis före pausvilan.

Och när sedan Rogic själv satte sitt andra mål för kvällen fram till 3-1 för Örebro kändes det nästan klart.  Men det var det långt ifrån. Sirius kämpade sig tillbaka i en match som bjöd på hela sju mål.  Först reducerade Jesper arvidsson på straff sedan Arvid Brorsson fått bollen på handen i straffområdet. Sedan kom även kvitteringen genom ett hårt skott från nära håll med tolv minuter kvar att spela.

Men det här var Örebro och Filip Rogic match. Kvällens tredje mål betydde 4-3. En snygg språngnick efter en perfekt slagen frispark av Nahir Besara.

Örebro tog därmed den blott tredje bortavinsten i allsvenskan i år. Tungt värre för Sirius som därmed åkte på sin sjätte raka förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.