Östersund var på väg från Bromma flygplats till Kalmar. Foto: BILDBYRÅN

ÖFK-spelare utslängd från flygplan – uppträdde hotfullt

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i allsvenska Östersunds FK slängdes ut från planet inför ÖFK:s bortaresa till Kalmar under lördagen. Han ska ha uppträtt hotfullt mot en flygvärdinna och inte följt säkerhetsinstruktionerna, enligt Aftonbladet.

– Jag har aldrig hört talas om något mer korkat, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till Aftonbladet.

Det var precis innan planet skulle lyfta från Bromma mot Kalmar, som spelaren inte kommit överens med en flygvärdinna på planet, och stämningen ska ha uppfattats som hotfull.

– Han följde inte personalens säkerhetsinstruktioner och var hotfull mot personalen. Säkerheten är vår högsta prioritet och då fick personen gå ut till gaten och lämna flygplatsen, säger flygbolaget BRA:s presskontakt Emma Sandsjö till Aftonbladet.

Ville inte sätta mobilen på flygplansläge

Daniel Kindberg bekräftar det som har skett.

– Jag har fått beskrivet för mig att flygvärdinnan påtalat att man måste ha flygplansläge på sin telefon. Hon ska ha bett spelaren att få se om han hade flygplansläge, men då ska spelaren ha nekat till det. Då upplevde flygvärdinnan att stämningen inte var bra och pratade med kaptenen. Sen beslutade båda att spelaren skulle lämna planet, säger han.

Enligt TT har BRA inte gjort någon anmälan mot spelaren.

– Nej, det har vi inte gjort. Vi hade en bra dialog med resenären direkt efter att han klev av flygplanet och vi bedömer att händelsen är utagerad, säger Sandsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.