Johan Dahlin blev stor poängräddare för MFF när han räddade en straff i den 94:e minuten i 2-2 matchen mot Östersund. Foto: TT

Dahlin räddade poäng åt Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Efter en drömfrispark fick Östersund chansen att avgöra på straff i den 95:e minuten.

Då räddade Malmö FF-målvakten Johan Dahlin straffen från Jamie Hopcutts och efter 2-2 i Östersund har MFF fortsatt guldgrepp i den allsvenska toppen.

– Alla poäng är jätteviktiga, säger Johan Dahlin till C More.

Graham Potters Östersund tog tidigt tag i taktpinnen mot gästande Malmö FF och radade upp flera halvchanser där bland annat Saman Ghoddos hade ett skott tätt utanför Johan Dahlins högra stolpe.

Målen för hemmalaget uteblev och i stället jobbade sig MFF in i matchen efter att de himmelsblå börjat  pressa hemmalaget högre upp i plan.

Efter just en bollvinst långt ner på Östersunds planhalva tog Carlos Strandberg med sig bollen in i straffområdet. Bollen spelades till Alexander Jeremejeff som med en läcker klackframspelning hittade till Erdal Rakip som tryckte in 1-0.

Kvitterat efter straffmål

Många av de 6157 åskådarna på Jämtkraft arena hade knappt hunnit komma tillbaka från kioskbesöket när domare Stefan Johannesson, efter hands på MFF:s Lasse Nielsen, pekade på straffpunkten direkt efter pausvilan.

Brwa Nouri klev fram och satte 1-1 under Johan Dahlin som chansade åt rätt håll.

Efter kvitteringen stod Östersund för chansskapandet, men återigen var det MFF som fick utdelning i form av mål.

Dramatiskt slut

Oscar Lewicki klev fram och snodde bollen framför fötterna på Fouad Bachirou, innan han med en sträckt vrist tryckte in 2-1 till Malmö.

Matchens slutskede blev dramatiskt.  Ken Sema kvitterade med ett drömmål på frispark i den 90:e minuten.

I den 95:e minuten fick sedan Jamie Hopcutt chansen att fullborda Östersunds vändning med matchens sista spark från straffpunkten. Johan Dahlin gick dock rätt och räddade en poäng åt Malmö FF.

Efterspelet blev smått kaotiskt där flera spelare från bägge lagen hamnade i gruff och Östersunds Alhaji Gero fick rött kort efter att ha markerat med skallen mot en MFF-spelare.

MFF:s målvaktshjälte menar att det är en viktigt poäng som följer med hem till Malmö.

– Straffar är ett jäkla lotteri och jag kunde lika gärna ha tagit det första också. Alla poäng är betydelsefulla, men vi hade gärna fått med oss tre poäng. Det är onödiga mål vi släpper in, säger Johan Dahlin till C More.

”Bästa laget vi mött”

Östersundstränaren Potter hyllar motståndet samtidigt som han hade hoppats på mer.

– När man har straff i matchens sista spark så är det klart att man vill ha tre poäng. Men overall var det en bra match mellan två skickliga lag. Var guldet hamnar är inte klart, men för mig är Malmö det bästa laget vi mött i allsvenskan, säger Potter till C More

Malmö FF behåller i och med det oavgjorda resultatet sitt försprång på sju poäng till tabelltvåan Djurgården samtidigt som Östersund har två poäng upp till trean Häcken på Europaspelsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.